Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Uz savas debijas koncertprogrammu "Arrivederci Roma" aicina jaunais "Tenoru trio"

JAUNIE TRĪS TENORI. Trīs lielisku balsu īpašnieki Raimonds Bramanis (no kreisās), Mihails Čuļpajevs un Juris Vizbulis, kuri sevi jau pierādījuši uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves, ir apvienojušies un radījuši jaunu profesionālu mūziķu apvienību © Foto: Agnese ZELTIŅA

«Tas bija pagājušogad decembrī, kad, satikušies Operas bufetē, sākām runāt, ka varētu padziedāt kopā. Pamēģinājām un secinājām, ka mums ir saskanīgas balsis. Jau iepriekš labi sapratāmies projektos, kuros bijām darbojušies kopā, tāpēc var teikt, ka mūsu trio izveidojās absolūti organiski, bez kastingiem,» saka operdziedātājs, Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas absolvents un Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists tenors Juris Vizbulis.

Svētdien pulksten 18 Mazajā ģildē uz savas debijas koncertprogrammu Arrivederci Roma aicina jaunais Tenoru trio, kurā apvienojušies jauni, talantīgi un atraktīvi lielisku balsu īpašnieki, LNOB solisti - Juris Vizbulis, Raimonds Bramanis un Mihails Čuļpajevs.

Stundu un divdesmit minūšu garajā akustiskajā koncertprogrammā, kas izveidota īpaši jaunajam tenoru trio, iekļautas populāras operu ārijas, operu instrumentāli fragmenti un neapoliešu dziesmas, kas ietērptas Andreja Puškareva pārsteidzoši krāšņajās dažādu mūzikas stilu aranžijās. Programma solās būt saistoša gan opermīļiem, gan klausītājiem, kuri nav opermūzikas fani. Koncerprogrammas īpašais viesis būs LNOB vadošais mecosoprāns, šarmantā Ilona Bagele.

Koncertprogrammā piedalīsies arī instrumentāla mūziķu apvienība: Ilze Ozoliņa (klavieres), kura ir šā projekta muzikālā vadītāja, LNOB orķestra mākslinieki Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons), Mareks Auziņš (kontrabass) un Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti).

«Koncerts būs ļoti gaišs, skanīgs un viegls, jo slavenās operu ārijas izskanēs nevis akadēmiskās aranžijās, bet vairāk džeza standartos. Mēs paši dziedam akadēmiski, un tas ļoti labi iet kopā,» apgalvo Juris Vizbulis, solot, ka koncerta apmeklētājus gaida forši pavadīts vakars pozitīvā atmosfērā.

«Tenoru trio ir pasaulē jau labi pazīstams standarts, un, tā kā mēs esam pavisam jauns sastāvs, mums vēl ir ļoti daudz ko mācīties - no katra sastāva varam kaut ko paņemt sev, mēģināt to pilnveidot, padarīt par savu un darīt vēl labāk,» saka Juris Vizbulis, uzsverot, ka sadarbība ar Raimondu Bramani un Mihailu Čuļpajevu veidojas reizē absolūti profesionāla un draudzīga, citam citu atbalstot, cik vien iespējams. Turklāt visus vieno līdzīga humora izjūta, kas arī nav mazsvarīgi. Taujāts par citiem šā rudens projektiem, Juris Vizbulis atklāj, ka 6. decembrī viņš kopā ar izcilo ērģelnieci Larisu Bulavu muzicēs Rīgas Sv. Pāvila baznīcā, kur izskanēs 19. gadsimta beļģu izcelsmes franču komponista un ērģelnieka Sezāra Franka mūzika. Paralēli viņam ir solokoncerti ar akadēmisko mūziku, ar kamermūziku, ar latviešu kamermūziku, kā arī Tamino loma Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējumā Mazā burvju flauta. «Patiesībā šis man ir ļoti darbīgs laiks, jo gatavojos arī savam solokoncertam Rezignācija, kas gaidāms aprīlī un kas būs veltīts Emīla Dārziņa solodziesmām.