Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Ģertrūdes ielas teātrī svinēs pašmāju "Eschatos"

© Publicitātes foto

Jau šo ceturtdien, 14. decembrī, Ģertrūdes ielas teātrī latviešu melnmetāla apvienība “Eschatos” atzīmēs sava jaunā EP jeb mazās platītes “MÆRE” izdošanu. Bonusā - grupas “Das Sonntags Legion” kā īpašie viesi un tēlnieces Gundegas Evelones skulptūru miniizstāde.

Grupa “Eschatos” izveidota 2012. gadā un līdz šim bija izdevusi divus albumus - “Hierophanies” (2013) un “The Grand Noir” (2015), turklāt pēdējais sadarbībā ar ASV ierakstu izdevniecību “Flesh Vessel” izdots arī vinila formātā. Šos ripuļus itin labi novērtējuši vairāki pasaulē pazīstami smagās mūzikas portāli un blogi.

Apvienībā “Eschatos” darbojas Kristiāna Kārkliņa (vokāls), Edgars Gultnieks (ģitāra), Mārtiņš Platais (ģitāra), Tomass Beķeris (bass), Edvards Percevs (bungas) un Marko Rass (taustiņi). Koncertā uz skatuves grupai pievienosies arī perkusionists un grupu “Omerta” un “Afroambient” mūziķis Einārs Latiševs, kurš ņēmis dalību arī jaunā ieraksta tapšanā.

Jaunajā albumā iekļautas tikai divas dziesmas - “Luminary Eye Against The Sky” un trīsdaļīgā “The Night Of The White Devil”, taču to kopējais garums ir mazliet vairāk kā 23 minūtes. Ieraksts tapis Valmierā, “Hodila Record” un pašu grupas mūziķu studijās, bet masterēšanu veicis slavenais zviedru smagās mūzikas producents Dens Svano. Albuma vāka vizuālo noformējumu darinājusi franču māksliniece Vita Ivanča. Jāpiebilst, ka dziesmai “Luminary Eye Against The Sky” drīzumā gaidāms videoklips, kurā galveno lomu tēlo aktieris Juris Strenga.