Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

APRITĒ: Ziemas melanholija un prieks

© Foto: Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Šodien, 27. decembrī, Bauskas pilī notiks dziedātājas Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina jaunākās programmas Ziemas sajūtu koncerts pirmatskaņojums.

Nākamā gada sākumā mūziķi to izpildīs arī Alūksnē, Valmierā, Ventspilī, Daugavpilī un Rīgā.

Dziedātāja Katrīna Gupalo izpildīs leģendārās Merilinas Monro, Elvisa Preslija, Laizas Minelli un citu mūziķu un komponistu Ziemassvētku dziesmas, savukārt pianists Andrejs Osokins - Friderika Šopena, Johana Sebastiana Baha, Pētera Vaska un Ādama Ores skaņdarbus.

Šī ir abu mākslinieku jau trešā kopīgi veidotā programma - pirms dažiem gadiem abi prezentēja programmu 100 gadi ar Piafu, pērn - Pēc pusnakts, un abām bijuši labi panākumi gan Latvijā, gan citās valstīs. Arī iepriekšējās programmās, tieši tāpat kā jaunākajā, mūziķi saplūdinājuši vieglo mūziku ar akadēmisko, un Katrīna Gupalo uzskata, ka, iespējams, tas viņu koncertiem piesaista plašas publikas uzmanību, jo uz to nāk abu žanru cienītāji. «Programma 100 gadi ar Piafu bija eksperiments - koncertā izpildījām gan Edītes Piafas dziesmas, gan klasisko mūziku, un cilvēki ļoti labi to uztvēra, interese bija daudz lielāka, nekā mēs to gaidījām. Arī šajā programmā ir samiksēta mūsdienu vieglā mūzika un akadēmiskā mūzika. Protams, vienmēr ļoti svarīgi ir aranžējumi, un mēs nekopējam oriģinālu, mēs izpildām to, piešķirot darbam savu krāsu,» saka Katrīna Gupalo. Mūziķe atzīst, ka viņai personiski Ziemassvētki asociējas ar Elvisu Presliju, tāpēc arī šajā programmā iekļauta viņa slavenā dziesma Blue Christmas.

Gadu mija vairumam mūziķu ir ļoti blīvs laiks, tomēr Katrīnai koncerti šajā laikā esot «priecīgs notikums, darbs ar lielo burtu», jo viņai vienkārši patīk būt uz skatuves. «Turklāt mēs būsim kopā ar Andreju, un tas ir lieliski. Izpildīsim jaunu programmu, un tas vienmēr ir interesanti, jo nav nekāda priekšstata, kā būs, kā publika uztvers,» atzīst Katrīna Gupalo.

Jau februārī Katrīna Gupalo piedalīsies konkursā Supernova, tam arī tiek pakārtoti visi citi plāni. Aprīlī nāks klajā Katrīnas Gupalo debijas albums ar viņas komponētajām dziesmām pašas rakstītajiem tekstiem. «Albums ir mans solo projekts, Andrejs palīdzēs ar padomiem,» saka Katrīna Gupalo un piebilst, ka viņu diskusijas par mākslu reizēm turpinās līdz agram rītam, bet abiem tas patīkot. «Es nevarētu iedomāties citādāk. Nevaru iedomāties, ka atnāku mājās un darbs paliek aiz durvīm. Jo darbs ir mana dzīve, Andrejam ir tieši tāpat. Es nevaru iedomāties citu modeli - esam kopā gan uz skatuves, gan dzīvē.»

Ziemassvētkus abi nosvinējuši klusi, kopā ar Andreju un abu ģimenēm, jo darba ir tik daudz. Lai arī abiem sen nav bijis atvaļinājums, nekādu vaļošanos pagaidām nevar atļauties. «Ziemas sajūtas man saistās ar klusumu, dzestrumu, melanholiju, romantiku, bērnišķīgu prieku. Ziema ir pārdomu laiks,» smaidot saka Katrīna Gupalo un atklāj, ka abiem ar Andreju ir kāds plāns šai ziemai, ko, cerams, arī izdosies realizēt, - kārtīgi izpikoties.