Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

"Tautumeitas" sveic vasaras saulgriežos, ielīgojot Rīgas lidostu

© f64

Latvijas lidsabiedrība airBaltic sadarbībā ar Latvijas mūsdienu etnomūzikas vokālo grupu Tautumeitas radījusi unikālu video sveicienu, lai godinātu Latvijas vasaras saulgriežu svinības – Līgo dienas svētkus. Šajā video iedzīvināti daži no mūsdienu Latvijas simboliem – jaunā un spēcīgā vokālā grupa Tautumeitas, latviešu tautasdziesmas, tautas deju elementi, ziedu vainagi un nacionālā lidsabiedrība airBaltic.

Viens no latviešu senajiem ticējumiem vēsta, ka vasaras saulgriežos ir jāuzpin vainags no trejdeviņām jāņuzālēm, lai nākamais gads būtu krāsains un piedzīvojumu bagāts. Šajā video vokālā grupa Tautumeitas uzdāvina ziedu vainagu airBaltic.

Latvijas vokālā grupa Tautumeitas pazīstama kā mūsdienu folkloras grupa, kas izpilda tradicionālās latviešu tautasdziesmas, izmantojot savu unikālo balss tembru, kas saskaņots ar mūzikas instrumentiem. Vokālā grupa izmanto pašas savu personīgo Latvijas tradīciju izjūtu, lai radošā veidā no jauna radītu latviešu tautasdziesmas. Tautumeitas savos priekšnesumos parasti izmanto Latvijas kultūras elementus - kroņus, Latvijas tautastērpus un daudzus citus elementus, lai demonstrētu Latvijas saknes.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2018. gada vasarā airBaltic savam maršrutu tīklam pievienojusi astoņus jaunus galamērķus no Rīgas uz Malagu, Lisabonu, Splitu, Bordo, Gdaņsku, Almati, Sočiem un Kaļiņingradu. Papildus tam airBaltic sākusi tiešos lidojumus jaunā maršrutā no Tallinas uz Londonu.