Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

Kaspars Antess. Ambīcija – rakstīt dziesmas

© Privāts arhīvs

«Gandarījums, ko meklēju mūzikā, ir dzirdēt izpildām manis paša rakstītās dziesmas. Pašam būt uz skatuves? Tikai dažreiz. Tādā režīmā kā mūziķim man to noteikti nevajag,» saka ventspilnieks, dziesmu autors un izpildītājs Kaspars Antess. Sestdien pulksten 19 Ventspils Kultūras centrā viņš aicina uz savu 35 gadu jubilejas koncertu Daudz laimes!.

«Savas jaunās programmas es tradicionāli vispirms atrādu Ventspilī un tikai pēc tam turpinu ar to koncertēt pa Latviju,» saka Kaspars Antess, paskaidrojot, ka tikai Ventspilī, savā dzimtajā pilsētā, viņš no klausītājiem var saņemt visobjektīvākās atsauksmes un visgodīgāko novērtējumu. «Tur arī jūtos brīvāk un piederīgāk,» viņš atzīst, sakot, ka sestdien gaidāmais jubilejas koncerts būs kā jauns starts nākamajam dzīves posmam.

«Šo astoņu gadu laikā, kopš rakstu dziesmas, man jau ir izveidojies savs repertuārs, ar kuru varu uztaisīt solo un autorkoncertu. Turklāt ir jau arī savs hitu sarakstiņš, ko klausītāji vēlas dzirdēt,» stāsta dziesmu autors. Viņš atgādina, ka savas radošās darbības sākumposmā veiksmīga sadarbība bija ar Guntaru Raču, kurš viņam rakstījis dziesmu tekstus, bet nu Kaspars savā domāšanā esot nobriedis, tāpēc dziesmas raksta pats, jo tikai pats visprecīzāk spēj pateikt to, ko vēlas.

Mūziķis atklāj, ka koncertā skanēs viņa populārākās solodziesmas Neskaties atpakaļ, Saldā dzīve, Paldies mātei un vairākas citas, tostarp dziesmas, kuras viņš ir rakstījis Dzintaram Čīčam. Neizpaliks arī klausītāju iemīļotās čigānu romances. Koncertā kopā ar solistu muzicēs arī Anatolijs Livča (klavieres), Kaspars Gulbis (akordeons), Arturs Kutepovs (ģitāra), Viktors Veļičko (kontrabass) un Uģis Krūskops (sitamie instrumenti). Iespējams, rudens pusē šādā sastāvā būs vēl kādi koncerti arī citviet Latvijā.

35. dzimšanas diena Kasparam bija jau 10. martā, bet viņš apzināti negribējis koncertu rīkot tieši savā jubilejā. «Es vispār neatceros, kad savu dzimšanas dienu būtu svinējis 10. martā. Dīvaini, bet es jau bērnībā muku no viesiem, kuri nāca mani sveikt. Es labāk gribēju to laiku pavadīt mācoties. Jā, tāds es esmu, un tur neko nevar darīt,» viņš smaidot nosaka, piebilstot, ka ir, protams, pāris draugi, kuriem 10. martā viņš nevar atteikt vakariņas, bet tās nekad nav skaļas svinības.

Taujāts, kā paiet viņa ikdiena, mūziķis izstāsta, ka viņš darbojas mārketinga jomā, bet tam nav saistības ar šovbiznesu. «Tas saistīts ar apģērbu un apavu zīmoliem, tā ir komerclieta, mārketinga plānošana, aktivitāšu realizēšana un tā tālāk. Piektdienas un sestdienas vairs nav tik brīvas kā agrāk, tāpēc uzstājos ļoti reti. Tagad pamatā vairs tikai rakstu dziesmas Dzintaram Čīčam. Patiesībā, es nekad tā baigi neesmu gribējis būt uz skatuves. Mana ambīcija ir rakstīt dziesmas, vienkārši, līdz satiku Dzintaru Čīču, nebiju saticis nevienu, kurš manas dziesmas varētu izpildīt. Tāpēc sākotnēji dziedāju pats. Tagad, rakstot Dzintaram, es saprotu, ka šāds formāts man ir daudz, daudz tuvāks. Un, kad redzu, ka manas dziesmas gūst panākumus, ir milzīgs gandarījums. Un to es meklēju mūzikā,» stāsta Kaspars Antess.

Mūziķis atklāj, ka nākamgad savu 25. dzimšanas dienu svinēs Dzintars Čīča, un darbs pie tā sācies jau šogad. «Neko sīkāk nestāstīšu, jo esmu māņticīgs, bet varu pateikt, ka mēs strādājam pie diezgan apjopmīga darba, lai tos divdesmit piecus varētu sagaidīt, kā nākas. Tāpēc arī Dzintars šobrīd ietur nelielu pauzi, mazliet atpūšas, jo nav jau noslēpums, ka pagājušais gads viņam bija ļoti darbīgs un aiz visām uzvarām bija ļoti nežēlīgs darbs.»

Ko Kasparam dzimšanas dienā novēlēt? Viņš saka: sirdsmieru. Neko vairāk nevajag. «Jo tajā jau viss ietilpst - ka vari radoši izpausties, ka tev ir labas attiecības ar tuvajiem cilvēkiem. Tāpēc - ja būs sirdsmiers, būs arī viss pārējais!».