Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

PERSONĪBA: Sveic rakstnieci Ilzi Indrāni

ILZE INDRĀNE. Savā deviņdesmitajā jubilejā rakstniece teica viedus vārdus – rakstiet par latviešiem, rakstiet par Latviju © Arno Jundze

Svētdien rakstnieces mājās Lejas Zīlēs (Praulienas pagasts) 90. jubilejā tika godināta rakstniece Ilze Indrāne.

Starp viņas sveicējiem bija gan rakstnieces radi un tuvinieki, gan talanta cienītāji no visas Latvijas, gan Madonas novada pašvaldības pārstāvji, gan Latvijas Rakstnieku savienības delegācija. Ilzei Indrānei svētku dienā tika pasniegts Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atzinības raksts un nodoti sveicieni no ministres Daces Melbārdes.

Jubilāre, neraugoties uz cienījamajiem gadiem, bija moža un gaišas enerģijas pilna. Viņa jokoja, ka, ja reiz esot piespiedusi atbraukt uz Lejas Zīlēm sveicējus savā 60. jubilejā, tad 90. dzimšanas dienā uz Rīgu nemaz nedrīkstot braukt, un labprāt tērzēja ar daudzajiem viesiem.

Ilze Indrāne stāstīja, ka uz papīra vairs gandrīz neko nerakstot, tomēr galvā joprojām topot stāsti, un citādi tas nemaz nevarot būt. «Tepat vien mēs visi esam - tajā rakstnieku savienībā, kur visi raksta, - rakstiet bērni, ja gribas rakstīt. Es arī tagad visiem to novēlu. Rakstiet par latviešiem, rakstiet par Latviju. Visi tie pasaules kari, kas iet mums pāri, - raksti par latviešiem, glabā latviešus. Katrs solis, ko ej šajā zemē, katrs stāds, ko tu stādi, katrs labs vārds, ko uzraksti viņiem, latviešus noturēs te. Rakstiet latviski par latviešiem,» - tāds bija Lazdu laipas un Zemesvēzi dzirdēt autores Ilzes Indrānes vēlējums mums visiem.