Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Grāmatu draugu ķēdei arī svētkos turpinās reģistrācija

Svētku dienās un gada nogalē turpinās reģistrācija akcijai "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde", kas norisināsies 2014.gada 18.janvārī un būs viens no centrālajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas notikumiem, kurā aicināts piedalīties ikviens.

Reģistrēties dalībai var visās apgāda Zvaigznes ABC grāmatnīcās Rīgā un Latvijā. Zvaigznes grāmatnīcās var aizpildīt anketu, kurā jānorāda savas koordinātes un jāizvēlas sev izdevīgākais laiks un vieta dalībai akcijā "Gaismas ceļš - Grāmatu draugu ķēde". Aizpildītās anketas jāiemet īpaši izgatavotās Rīga 2014 kastēs, kas atradas grāmatnīcā. Tāpat reģistrācijas anketā papildus var pieteikt arī draugus, lai kopā piedalītos šajā vēsturiskajā akcijā.

Latvijā ir 35 Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcas (Aizkrauklē, Aizputē, Alūksnē, Ādažos, Balvos, Bauskā, Cēsīs, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Līvānos, Ludzā, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā un Valmierā), deviņas no tām atrodas Rīgā. Reģistrēšanās grāmatnīcās norisināsies līdz 6.janvārim.

Tāpat reģistrēties iespējams sev tuvākajā bibliotēkā un nepieciešamības gadījumā konsultējoties ar bibliotekāru, kā arī kultūras portālā www.riga2014.org vai Rīga 2014 informācijas centrā, kas atrodas tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, Rīgā). 

18.janvārī no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā. No rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām.

Kopīga rokās sadošanās vienam mērķim Baltijas ceļā 1989.gadā atnesa neatkarību. Kopīga grāmatu draugu ķēde būs simboliska sadošanās rokās, kas visai pasaulei apliecinās mūsu kultūras vērtības, to saglabāšanu un tālāk nešanu. Bibliotēkas grāmatas būs īpaši pasargātas un ievalcētas plastmasas maisiņos. Vērmanes dārzā dienas garumā Rīga 2014 partneris Lattelecom cienās ar siltu tēju.

Šai akcijai ir jau reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku, valsts un pašvaldības institūcijas, uzņēmumi un kultūras organizācijas.