Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Zirgs no Rūdolfa mantojuma deputātiem vēl izturību

© f64

Vecrīgas un, galvenokārt, Mazās Trokšņu ielas apmeklētājus šorīt pārsteidzis Laimes zirgs, kurš ieradies pie Saeimas, lai deputātiem un ikvienam garāmgājējam novēlētu spēku, veselību un izturību jaunajā gadā.

Šorīt sabiedrisko attiecību un mārketinga komunikāciju kompānijas Prospero direktore Mudrīte Grundule pati bija kāpusi Laimes zirga mugurā un bijusi īsta Laima un tikko parādījusies Mazajā Trokšņu ielā, tā noteica, ka “tas, kurš pieskārsies šim Laimes zirgam, visu gadu būs laimīgs.” Mēs gribam novēlēt Saeimas mājai, deputātiem un Vecrīgas apmeklētājiem veiksmīgu un zeltainu zirga gadu, jo mūsu uzņēmumam ir sācies “zelta laikmets” un tad mēs iedomājamies par Zelta zirgu,” vēsta Ruta, tāpēc “vēlamies, lai šogad visi strādā čakli- gan deputāti, gan visi pārējie iedzīvotāji.”

Sveikšana ar Geizeru piesaistīja garāmgājēju uzmanību pie Saeimas. Apkārtējie nesaprata un centās minēt, kāds ir zirga īstais parādīšanās iemesls. Ārzemnieki diskutēja par to, vai tas nav protests. Bērni cerēja, ka zirgs ir ieradies, lai varētu ar to izjāt vismaz nelielu mirkli. Ieradās arī daudzas Pašvaldības policijas ekipāžas, kuras nepacietīgi lūdza uzrādīt Rīgas Domes atļauju iedzīvotāju sveikšanai ar zirgu. Atļauja bija un situācija atrisinājās.

Ilgi gaidītie deputāti gan neieradās, jo Laimes zirga ierašanās sakrita ar pirmo Saeimas sēdi šaja ziemas sesijā, organizētāji saprata, ka deputātus iespējams aizturēja lēmuma pieņemšana saistībā ar likumprojektu izskatīšanu un grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Zirgam, dodoties projām, daži deputāti tomēr parādījās. Tie, kuru noskaņojums no rīta nebija no labākajiem- vienaldzīgi devas garām un tikai viens no visiem tomēr pienāca pateikt paldies un noglaudīja zirgu. “Mēs nesaskaņojām laikus ar pirmo ziemas sesiju un nepiemērojām to speciāli, bet nu viss ir sanācis!” bija apmierināti akcijas organizatori.

Zirgs, kura mugurā Mudrīte Grundule aicināja cilvēkus vairāk jāt ar zirgiem, ir šķirnes kumeļš vārdā Geizers. Ka izrādījās, Laimes zirgam bijusi loma Jāņa Streiča filmā “Rūdolfa Mantojums”. Šķirnes brašo zirgu ne mirkli neatstāja arī saimniece- Marina Žagata. Zemnieku saimniecības EKVI īpašniece stāstīja par vēl 40 zirgiem tās. “Jā, protams, ka vēlēta tiek ne tikai laime un čaklums, zirdziņu saistījām arī ar cerībām uz lauksaimniecības uzplaukumu Latvijā,” atzina lauksaimniece un akcijas organizatori.