Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aicina uz ledus karnevālu

LIDO Atpūtas centrā nedēļas nogalē notiks brīvdabas karnevāls uz ledus. Maskošanās laikā turpat darbosies arī masku darbnīca, kur ikviens to varēs pats izveidot bez maksas, lai dotos pašgatavotajā maskā slidot.

"Ierasti maskošanās laiks latviešu gadskārtā iezīmē laiku no rudens līdz pat pavasarim - no Mārtiņiem līdz Meteņiem. Maskošanās mūsu senčiem bija svarīga, jo gan veicināja dzīvības spēku, gan atvairīja ļaunumu. Šis tumšais laiks senčiem bija svinēšanas periods tad, kad lielie darbi bijuši padarīti un brīvais laiks izklaidei un priecīgai kopā būšanai bijis vairāk. Turpinot mūsu senču tradīcijas, esam nolēmuši aicināt ne tikai katram izveidot savu masku, ko bez maksas ikviens var izdarīt pie mums, bet arī aicinām kopīgi piedalīties pirmajā brīvdabas karnevālā, kas šoreiz notiks ar slidām kājās uz ledus," stāsta AS LIDO valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Sagaidot karnevāla dalībniekus, ceturtdien, 30.janvārī, no plkst. 18.00 līdz plkst. 22.00 LIDO Atpūtas centrā Krasta ielā norisināsies maskošanās pasākums "Karnevāls uz ledus". Vakara gaitā ne vien būs iespēja slidot kopā ar citiem masku balles dalībniekiem LIDO Slidotavā DJ Vilciņa enerģiskās mūzikas pavadībā, bet arī vērot karstu ugunspūtēju šovu. Īpaši bērniem ir paredzēta LIDO pasaku tēlu deju šovprogramma.