Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Centrāltirgū notiks Mākslas dienu mēnesis

© Kaspars Krafts

No 2014.gada 12.maija līdz 17.maijam Centrāltirgus teritorijā paralēli tirdzniecībai norisināsies daudzveidīgas radošas aktivitātes, jo, kā zināms, maijs – tas ir Mākslas dienu mēnesis.

"Tirgus – tā izsenis ir vieta, kur satiekas daudz dažādu cilvēku un kur gan citur ir vēl piemērotāka vide dažādām iesaistošām, radošām aktivitātēm, tāpēc jau daudzu gadu garumā arī Centrāltirgū notiek dažādas mākslas un kultūras norises. Arī šogad maijā – kas ir jaunās tirdzniecības sezonas aktīvs sākums un mākslas dienu mēnesis – Centrāltirgū notiks daudzveidīgas radošas aktivitātes, kur kopā ar sadarbības partneriem un vairākām izglītības iestādēm radīsim iespēju redzēt, kā top māksla, un ikvienam iesaistīties un pašam to veidot,” uzsver "Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.  

 

No 12.maija līdz 16.maijam visā Centrāltirgus teritorijā taps tirgus portreti, kas 17.maijā publiskai apskatei tiks izstādīti sakņu paviljonā. Ikviens mākslas darbus varēs arī iegādāties savā īpašumā, turklāt ar labdarīgu mērķi – 50% no mākslas darba pirkuma summas tiks ziedoti Rīgas daudzbērnu ģimenēm veselīgas pārtikas iegādei Rīgas Centrāltirgū.

 

16. un 17.maijā visu acu priekšā no paletēm un preču iepakojuma taps dizaina priekšmeti, mēbeles un mākslas objekti, kas vēlāk tiks izstādīti tirgus teritorijā un paviljonos.

 Savukārt 17.maijā no plkst. 10.00 līdz pat 18.00 ikvienam būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās un pašam radīt praktisko mākslu. Sakņu paviljonā darbosies iepirkumu somu apdrukas darbnīca sadarbībā ar „Radošo darbu studiju” (aicinājums līdzi ņemt savu auduma maisiņu), dekupāžas darbnīca „Veco trauku jaunā dzīve” sadarbībā ar veikalu „Zīmulis un ota” (aicinājums līdzi ņemt savu trauku), maciņu izgatavošanas darbnīca sadarbībā ar Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolu, kartona iepakojuma gatavošanas darbnīca sadarbībā ar Rīgas Amatniecības vidusskolu, piezīmju grāmatiņu darbnīca sadarbībā ar PURPURS „Dizaina papīrlietas”, savukārt bērniem būs iespēja veidot savu Centrāltirgus nozīmīti.

 

Mazākajiem tirgus apmeklētājiem būs eksluzīva iespēja ar savu zīmējumu piedalīties radošajā konkursā „Veido Centrāltirgus pastkarti”, kur vērīgākajam autoram ar asprātīgāko darbu būs iespēja redzēt, kā viņa zīmējums pārtop par Rīgas Centrāltirgus pastkarti, kura nesīs Rīgas Centrāltirgus vārdu visā pasaulē. Tā norāda Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars jakovels

Visi pasākumi būs bez maksas un ikviens ir laipni gaidīts radošā atmosfērā radīt skaistas lietas, baudīt pozitīvas emocijas un iepirkties Rīgas Centrāltirgū! Uz tikšanos krāsainākajā Rīgas vietā – Rīgas Centrāltirgū!