Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Sadursmi ar vilcienu izraisījušajam ekskavatora vadītājam piemēro policijas uzraudzību

Līvānu novada Turku pagastā sadursmi ar braucošu vilcienu izraisījušajam ekskavatora vadītājam šodien piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība, informēja Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzes pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.

Jau ziņojām, ka 2.septembrī ap plkst.19.20 Turku pagasta Jaunsilavās uz dzelzceļa pārbrauktuves notika sadursme starp pasažieru vilcienu Rīga-Daugavpils un ekskavatoru "Volvo", kuru vadīja 1948.gadā dzimis vīrietis. Noskaidrots, ka vīrietis ekskavatoru vadīja alkohola reibumā.

Ekskavators ietriecies vilciena trešajā vagonā, kā dēļ ekskavatora kauss pārdūris vagona sienu un ievainojis trīs vagonā esošus cilvēkus. Pēc ceļu satiksmes negadījuma slimnīcā ar dažādām traumām tika nogādāta 1981.gadā dzimusi sieviete, kura vēlāk no gūtajām traumām slimnīcā nomira, 1966.gadā dzimusi sieviete, kurai ārsti konstatēja daudzas grieztas ķermeņa brūces. Slimnīcā ar grieztām ķermeņa brūcēm nogādāta arī 1986.gadā dzimusi sieviete. Ceļu satiksmes negadījumā cieta arī ekskavatora vadītājs.

Par notikušo sākts kriminālprocess, policija turpina skaidrot negadījuma apstākļus.

Ceļu būves uzņēmuma SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols aģentūrai LETA pastāstīja, ka notikušais ir sāpīgs trieciens gan visiem ceļu būves projektā iesaistītajiem, gan arī pašam uzņēmumam, kā arī solīja, ka bojātais ekskavators nekļūšot par iemeslu ceļu būves darbu aizkavējumam.

Patlaban noskaidrots, ka brīdī, kad noticis ceļu satiksmes negadījums, ekskavators bijis ceļā no darbu veikšanas vietas uz bāzi.

Avarējušā aptuveni divus gadus vecā ekskavatora vērtība tiek lēsta vairākos desmitos tūkstošu latu, jauns šāds ekskavators maksā aptuveni 100 000 latu. Ekskavators bijis apdrošināts, paskaidroja Karols.

Par ekskavatora vadītāju ceļu satiksmes negadījumu izraisījušais vīrietis strādājis jau 28 gadus. Kā speciālists viņš pilnībā apmierinājis darba devējus un līdz šim nekādus būtiskus darba disciplīnas pārkāpumus nebija pieļāvis.