Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iluzionists ledus kastē pārsniedzis Krievijas rekordu

Latvijas iluzionists Genādijs Paļčevskis, kurš Maskavā 9.februārī tika iesaldēts ledū, tajā pavadījis jau 52 stundas, tādējādi pārspējot Krievijas rekordu, kas ir 48 stundas.

Paļčevska atklāja, ka patlaban vēl nav zināms, vai Latvijas iluzionistam, kurš ārpus Latvijas pazīstams ar pseidonīmu "Mr. Fix", izdosies pārspēt pasaules rekordu - 64 stundas, jo iluzionists pēc pārspētā rekorda nejūtas īpaši labi.

"Vēl priekšā ir visa nakts. Naktis Paļčevskim ir visgrūtākās, jo apkārt ledus konteineram, kurā viņš ir iesaldēts, nenotiek tik liela rosībā, kā tas ir dienā, kad apkārt staigā skatītāji un mēģina komunicēt ar iluzionistu," sacīja Paļčevska, paužot cerību, ka pasaules rekordu tomēr izdosies uzstādīt.

Jau ziņots, ka Paļčevskis jaunu pasaules rekordu mēģina sasniegt Krievijā notiekošās izstādes "Prodekspo 2010" laikā. Iluzionists atrodas speciālā kastē no tīrā ledus, kuras izmērs ir apmēram divi reiz divi metri. Laukums ar konteineru uzstādīts ārpusē starp paviljoniem izstādes norises vietā "Ekspocentrā".

Rekorda uzstādīšanai visu nepieciešamo drošības apstākļu nodrošināšanu uzņēmusies kompānija "Bulbash". Blakus konteineram, kurā atradās iluzionists, nepārtraukti dežurēs mediķi, nodrošinot pastāvīgu veselības stāvokļa un dzīvībai svarīgo rādītāju kontroli. Eksperimenta norises patiesumu nodrošina "Krievijas rekordu grāmatas" pārstāvji, kuri veiksmes gadījumā oficiāli apstiprinās rekordu, stāstīja Paļčevska.

Cilvēkam, kurš ilgāku laiku uzturas ledū, ir pieļaujama šķidruma un pārtikas uzņemšana. Īpašs risks eksperimenta dalībniekam ir iespējamā pārsalšana un dziļā miega stāvokļa iestāšanās. Papildus drošībai blakus ledus konteineram nepārtrauktu dežurēs asistenti.