Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Policija Mežparkā aiztur nepilngadīgu meiteni, kura nelikumīgi tirgojusi cukurvati

© publicitātes

Vakar Rīgā, Mežaparka teritorijā, nepilngadīga meitene nelikumīgi tirgojusi cukurvati, aģentūru informē Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Ziemeļu pārvaldes darbinieki veica ielu tirdzniecības kontroli Mežaparkā. Apsekošanas laikā, ievērota, kāda vizuāli nepilngadīga persona, kura strādāja pārvietojamā cukurvates tirdzniecības vietā. Personai lūgts uzrādīt tirdzniecības atļauju darbībai pastāvīgai ielu tirdzniecības vietā, darba līgumu un sanitāro grāmatiņu. Jauniete nevienu no dokumentiem nevarēja uzrādīt. Jautājot par darba līgumu, meitene atbildēja, ka viņai rakstveidā nav noslēgts darba līgums. Meitene telefoniski sazinājās ar uzņēmuma pārstāvi, kurš tika informēts par konstatētajiem pārkāpumiem.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksu par tirdzniecību neatļautās vietās, konfiscēti pārkāpuma izdarīšanas rīki. Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par tirdzniecību neatļautās vietās, kā arī uzsākta administratīvā lietvedība par 16 gadus vecās meitenes nodarbināšanu bez darba līguma. Likumā par šo noteikumu pārkāpšanu paredzēts naudas sodu darba devējam 700 līdz 3600 eiro.