Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

AT izbeidz tiesvedību lietā par Lemberga īpašumu aresta lēmuma izpildi Latvijā

© F64

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments šodien izbeidza tiesvedību Britu Virdžīnu salās reģistrētā uzņēmuma "Recoletos Limited" pieteikumā pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), Olafu Berķi, Igoru Skoku un Genādiju Ševcovu par Anglijas tiesas nolēmuma izpildi Latvijā.

Šajā lietā jautājums bija par Lielbritānijas Augstās tiesas Karalienes departamenta Komerctiesas tiesneša 2013.gada 29.aprīļa rīkojuma lietā pasludināšanu par izpildāmu Latvijā un par tā izpildes nodrošināšanu. Konkrētais tiesas lēmums paredzēja atstāt spēkā Lembergam piederošā īpašuma arestu.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, 28.oktobrī "Recoletos Limited" pārstāvis iesniedza tiesā rakstveida lūgumu izbeigt tiesvedību lietā, pamatojoties uz to, ka Anglijas Augstākās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesa atcēla 2013.gada 29.aprīļa rīkojumu, līdz ar to pušu starpā vairs nepastāv strīds par minētā rīkojuma izpildi Latvijā.

Tiesas sēdē arī Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārstāve atsauca iesniegto blakus sūdzību par Kurzemes apgabaltiesas 2013.gada 8.oktobra lēmumu. Uzklausot lietas dalībniekus, tiesa tiesvedību izbeidza.

Konkrētajā strīdā Kurzemes apgabaltiesa ar 2013.gada 8.oktobra lēmumu noteica, ka Lielbritānijas Augstās tiesas Karalienes departamenta Komerctiesas tiesneša 2013.gada 29.aprīļa rīkojums lietā izpildāms daļā pret Lembergu, aizliedzot Lembergam atsavināt, rīkoties vai samazināt jebkādu savu akciju vērtību - neatkarīgi no tā, vai tās pieder tieši vai netieši, - AS "Ventbunkers", kā arī aizliedzot Lembergam dot uzdevumu citām personām veikt iepriekš minētās darbības.

Vienlaikus ar šo lēmumu toreiz tika izbeigta tiesvedība lietā daļā par Apvienotās Karalistes Augstās tiesas Karalienes departamenta Komerctiesas tiesneša 2013.gada 29.aprīļa rīkojuma izpildi daļā pret Berķi, Skoku un Ševcovu.

Kā ziņots, par konkrēto Kurzemes apgabaltiesas lēmumu Eiropas Savienības Tiesā vērsās Meroni. Pieteikumā skaidrots, ka ar Anglijas tiesas nolēmumu tika atstāts spēkā Lembergam piederošā īpašuma arests.