Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Millers paziņo būtiskus jaunumus koncertzāles "Rīga" lietā

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Producents un SIA "Rīgas koncertzāle" valdes loceklis Juris Millers sociālajā tīklā facebook šodien informē, ka saņēmis vēstuli, kurā norādīts, ka premjers Māris Kučinskis uzdevis vairākiem valdības ministriem līdz nākamā gada februāri izstrādāt kopīgu viedokli turpmākai Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkas apsaimniekošanai, lai panāktu koncertzāles "Rīga" pieejamību sabiedrībai.

Millers publicētajā ierakstā norāda, ka tas būtībā nozīmē, ka LZA ēku turpinās apsaimniekot padomju laiku zinātnes funkcionāri, kas šo ēku ir pārvērtuši par ofisu centru, kas nebūt nav saistīts ar zinātni, vai arī - atbilstoši valdības deklarācijā noteiktajam mērķim, uzticēs ēkas turpmāku apsaimniekošanu valstī tieši šim mērķim - valsts īpašumu apsaimniekošanai radītai instītūcijai "Valsts nekustamie īpašumi".

Šodien saņemtajā vēstulē Ministru prezidenta biroja vadītājs Māris Krastiņš Milleru informējis, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis uzdevis ministriem- Kārlim Šadurskim, Dacei Melbārdei un Danai Reizniecei-Ozolai kopīgi sagatavot priekšlikumus minētās ēkas apsaimniekošanai ilgtermiņā, ņemot vērā nepieciešamību saimnieciski un sabiedrības interesēs rīkoties ar valsts īpašumu atbilstoši Valdības rīcības plāna 19.1 pasākumā dotajiem uzdevumiem un valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšanas principiem.

Tikmēr Millers arī uzsver, ka LZA prezidens Ojārs Spārītis joprojām atsakās no jebkādās pārrunām un atsakās satikties klātienē. Tikmēr viņa novērotais liecina, ka koncertzāles telpas joprojām netiek apkurinātas, ventilētas, tajās nav ūdens, elektrības, ir atslēgta ugunsdrošības trauksmes un izziņošanas sistēma, pagrabā ir tik būtiski paaugstinājies mitruma līmenis, ka siena sun griesti ir pārklājušies ar puvi.

Šī gada laikā Juris Millers LZA vadībai esot nosūtījis arī vairākus priekšlikumus, kuros lūdzis vienoties par jaunu telpu izmantošanas modeli, nekavējoties atbrīvot telpas un samaksāt LZA iedomāto "nomas parādu", lai koncertzāle varētu turpināt savu darbību. Visi no priekšlikumiem esot ignorēti.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka starp koncertzāli "Rīga" un LZA patlaban notiek vairākas tiesvedības. LZA 2015.gada jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga", to pamatojot ar telpu nomas un siltumenerģijas parādiem. LZA vairākkārt pieprasīja atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpināja veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus. Tikmēr Millers uzskata, ka LZA cenšas panākt SIA "Rīgas koncertzāle" maksātnespēju, jo tad LZA ir tiesības pārņemt visus ieguldījumus, neizmaksājot nekādas kompensācijas.