Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots, kas noticis ar Latvijas pilsoni, kurš it kā tika ievainots teroraktā Sanktpēterburgā

© scanpix

Otrdien vakarā Sanktpēterburgas veselības komitejas vadītājs Valērijs Kolabutins medijiem apgalvoja, ka Jeļizavetas slimnīcā tika nogādāts teroraktā ievainots Latvijas pilsonis. Tomēr šodien noskaidrots, ka šī cilvēka vārds nav teroraktā ievainoto cilvēku sarakstā, jo viņš slimnīcā nogādāts ar sirdslēkmi, vēsta portāls "lsm.lv".

Jau iepriekš Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ministrijas rīcībā nav informācijas, ka teroraktā būtu cietis Latvijas valstspiederīgais. Arī Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija ziņoja, ka sprādzienā cieta tikai trīs ārvalstnieki - Uzbekistānas, Kazahstānas un Baltkrievijas pilsoņi.

Žurnāliste Viktorija Terentjeva noskaidroja, ka Latvijas valstspiederīgais nonāca slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Vīrieti piemeklēja sirdslēkme un neatliekamā medicīniskā palīdzība viņu no notikuma vietas no gādāja slimnīcā.

scanpix

Slimnīcas kardioloģijas nodaļas vadītājs Jevgēņijs Ribins portālam lsm.lv apstiprināja, ka viņa vadītajā nodaļā ārstējās pacients no Latvijas.

“Viņam veikta kardioloģiska izmeklēšana, notika speciālistu konsultācijas. Pašlaik viņa stāvoklis ir apmierinošs. Viņš ir izrakstīts no stacionāra,” pavēstīja Ribins.

Tika noskaidrots, ka slimnīcā tika ievietots aptuveni 30 gadus vecs vīrietis, kurš pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas ātri tika izrakstīts.