Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Iespējams piedzīvosim baltas Lieldienas

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Lieldienās Latvijā gaidāms nemīlīgs laiks un daudzviet valstī zemes virsmu pārklās sniega sega, liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lielajā piektdienā un Klusajā sestdienā virs Latvijas pastiprināsies neliels augsta spiediena atzars, tādēļ starp mākoņiem uzspīdēs saule un nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos novados - piektdien galvenokārt valsts austrumu daļā, bet sestdien pēcpusdienā Kurzemes pusē. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, bet gaiss būs vēss - naktīs gandrīz visā Latvijā gaidāms sals 0..-6 grādi, dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +3..+9 grādiem.

Līdz ar to nokrišņi gaidāmi ne vien kā lietus, bet arī kā sniegs. Jau Lielās piektdienas rītā vietām Vidzemē zemi klās neliela sniega sega, kas pēc tam gan atkal kusīs.

Pirmajās un Otrajās Lieldienās Latviju no rietumiem lēnām šķērsos ciklons un ar to saistītā nokrišņu zona - saule šajās dienās spīdēs maz, gaidāmi ilgstoši nokrišņi. Gaiss aizvien būs dzestrs - naktīs temperatūra pazemināsies līdz -2..+4 grādiem, bet dienas laikā svētdien tā paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem, savukārt pirmdien saglabāsies zem +5 grādiem.

Līdz ar to lietus, kas sestdien pēcpusdienā un vakarā sāks līt Kurzemē, naktī uz svētdienu pakāpeniski pāries sniegā. Arī svētdien un pirmdien palaikam būs nokrišņi un daudzviet Latvijā zemes virsmu pārklās sniegs. Šajās dienās pūtīs brāzmains vējš.

Arī "Global Forecast System" prognozes rāda, ka Lieldienās Latvijā iespējams sniegs. Lielākais sals naktīs prognozēts 17.-19.aprīlī.

Kā ziņots, Lieldienas daudzkārt bijušas sniegotas, piemēram, 2013.gada Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī, plosījās sniegputenis, Daugavpilī sniega sega kļuva par 13 centimetriem biezāka, sasniedzot 38 centimetru augstumu, bet Alūksni sedza 58 centimetrus dziļš sniegs.