Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Nākamajās sešās naktīs gaidāms sals

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Vēl vismaz nākamajās sešās naktīs gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies zem nulles atzīmes, prognozē "Global Forecast System".

Aizvadītajā naktī visos valsts reģionos gaisa temperatūra daudzviet noslīdēja līdz -3..-5 grādiem. Naktī uz sestdienu būs vairāk mākoņu, gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tādēļ gaisa temperatūra kopumā būs augstāka.

Zemākā gaisa temperatūra gaidāma no 16. līdz 20.aprīlim. Dažās naktīs, izklīstot mākoņiem un iestājoties bezvējam, sals vietām pastiprināsies līdz -6..-8 grādiem. Savukārt dienas laikā saule gaisu nespēs iesildīt vairāk kā līdz +2..+7 grādiem.

F64

Prognoze attiecas uz gaisa temperatūru divu metru augstumā. Zāles virskārtā skaidrā laikā un bezvējā temperatūra aukstākajās naktīs var būt par 5-10 grādiem zemāka.

Vēl lielāks sals būtu iespējams, ja zemi klātu sniegs, bet saskaņā ar jaunākajām prognozēm noturīga sniega sega neveidosies. Ciklons, kas iepriekš tika prognozēts svētdien Latvijā, atradīsies tālāk uz dienvidiem, tāpēc stiprā snigšana, visticamāk, neskars Latviju.

Aukstuma rekordu pārspēšana iespējama galvenokārt 17.-20.aprīlī. Līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas šajos datumos reģistrēta Latvijā, ir -8,3..-9,6 grādi 1979.gadā.

Iespējams, nākamās nedēļas nogalē ciklons atnesīs mākoņaināku, mitrāku, vējaināku un nedaudz siltāku laiku. Tomēr sagaidāms, ka arī mēneša beigās laiks būs vēsāks nekā parasti.