Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Palīdzēsim tautā iemīļotajam mūziķim Ūdrītim

© lsm, no personīgā arhīva

Šobrīd ir pagājis nedaudz vairāk nekā gads pēc tam, kad, šķērsojot ielu, satiksmes negadījumā cieta Rolands Balodis – Ūdris jeb tautā mīļi saukts par Ūdrīti. Mēs ar sabiedrības atbalstu ļoti vēlamies palīdzēt Ūdrīša ikdienas gaitās, norādīts fonda "Līdzskaņa" mājaslapā.

Pēc aizvadītajā gadā 17.janvārī notikušā negadījuma Ūdrītis tika nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijā ar ļoti smagām traumām - lauztām abām kājām, nieres un liesas plīsumu, lauztām ribām, saspiestām plaušām un smagām galvas traumām. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem iestājās koma. Šādā nemainīgā stāvoklī Ūdrītis pavadīja piecas nedēļas, līdz sāka pats elpot. Ārstu komisijai viņam nepietika spēka pierādīt, ka viņš būtu pārvietojams uz kādu no rehabilitācijas centriem, tie ieteica doties uz kādu no pansionātiem. Pretī nāca Siguldas slimnīca, kas noticēja, ka Ūdrītis ir rehabilitācijas vērts.

Ja pirms gada un trīs mēnešiem ārsti nebija optimistiski noskaņoti, tad šodien viss ir mainījies. Ārstu prognozes par to, ka Rolands jānogādā eksistēšanai kādā no pansionātiem un ka viņš būs tautā sauktais “dārzenis”, bija kļūdainas. Šobrīd viņš saprot citu sacīto, viņš domā, pieņem lēmumus, atceras draugus, mācās runāt, ar palīglīdzekļiem var noturēties kājās un pats paēst. Viņa prāts darbojas, bet jātrenē ķermenis.

No garā rehabilitācijas posma ir pagājis ļoti īss laika sprīdis. Ūdrītim vēl garš un finansiāli dārgs ceļš priekšā. Lai saņemtu valsts apmaksāto sociālo palīdzību medicīniskajiem palīglīdzekļiem (specializētā gulta, ratiņkrēsls, pacēlājs u.tml.) ir jāgaida vairāku gadu garā rindā. Šobrīd šīs lietas tiek nomātas līdz brīdim, kamēr pienāks Ūdrīša kārta. Viņiem ir ļoti paveicies ar sociālo darbinieci Anitu, ko uz dažām stundām nedēļā ir piešķīris sociālais dienests. Šobrīd esam atraduši nepieciešamo asistentu, kas ir fiziski spēcīgs, lai varētu nogādāt Ūdrīti trīs reizes nedēļā uz rehabilitācijas centru un sestdienās uz reitterapiju.

Asistenta palīdzība ir ļoti nepieciešama ne tikai Ūdrītim, bet visai viņa ģimenei. Stumt ratiņkrēslu ir fiziski smaga slodze, kas nav pieļaujama sievietei. Abu dēliņš Bārts ir paaudzies un kļuvis par aktīvu puiku, kas mācās staigāt un prasa savu uzmanības tiesu.

Sabiedrības saziedotie līdzekļi Ūdrītim nav bezgalīgi. Ikviens, kurš spēj un vēlas palīdzēt tautā iemīļotajam mūziķim, lūgts to izdarīt norādītajā mājaslapā šeit.