Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākās prognozes par laiku Lieldienās

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Jaunākās laika prognozes liecina, ka ciklons, kas iepriekš tika gaidīts svētdien Latvijā, atradīsies nedaudz tālāk uz dienvidiem, tāpēc ar to saistītā stiprā snigšana Latviju skars maz.

Vēl ceturtdien prognozes vedināja domāt, ka visstiprāk snigs tieši Latvijā, bet piektdien prognozes mainījās, un arī sestdien veiktie aprēķini apliecina, ka lielā nokrišņu zona galvenokārt atradīsies uz dienvidiem no Latvijas.

Jau sestdien pamatīgi snigs Zviedrijas galējos dienvidos, kur izsludināts dzeltenais brīdinājums. Naktī uz svētdienu stipra snigšana gaidāma lielā daļā Lietuvas. Ciklonam virzoties tālāk uz austrumiem, pamatīgs sniegs gaidāms arī Latgales dienvidos, Baltkrievijas ziemeļos un vietām Krievijā.

Sagaidāms, ka daļu Lietuvas un Baltkrievijas ziemeļus pārklās 5-10 centimetrus bieza sniega sega, atsevišķās vietās var uzsnigt pat vēl nedaudz vairāk. Latgales dienvidos, tostarp Daugavpilī, gaidāmi daži centimetri sniega.

Pirmajās Lieldienās Latvijā un kaimiņvalstīs ieplūdīs vēl aukstāks gaiss no ziemeļiem, kas reģionu neatstās vairākas dienas. Gaisa temperatūra naktīs vietām noslīdēs zem -5 grādiem, iespējami aukstuma rekordi.

Igaunijas ziemeļaustrumos, kur zemi sedz Zaļajā ceturtdienā uzsnigušais sniegs, jau naktī uz sestdienu bija sals līdz -10 grādiem.

Gaidāmajās aukstajās dienās Baltijas valstīs saule mīsies ar mākoņiem un daudzviet īslaicīgi snigs.