Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: NĪN – cilvēku iznīcināšanas plāns?

© F64

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Māris Bērziņš: "Principā daudzi jau tagad ir pārliecināti, ka Nils Ušakovs uzvarēs pašvaldību vēlēšanās Rīgā - viņam konkurences neesot. Žēl, ka cilvēki jau pirms vēlēšanām atmetuši cerības. Uzskatu, ka tas būs kauns svinēt Latvijas simtgadi, ja Rīgu turpinās vadīt Ušakovs - cilvēks, kas nav lojāls Latvijai un latviešiem. Man personīgi ir vienalga, kāda ir Rīgas vadītāja tautība, taču viņam ir jābūt lojālam pret mūsu valsti. Līdzšinējie Ušakova darbi par to neliecina, piemēram, viņš referendumā atbalstīja krievu valodu kā otru valsts valodu."

Lasītāja: "Daudziem cilvēkiem ir no pirmskara gadiem mantoti īpašumi, un mantinieki šobrīd jau pensionāri. Ēkām vajadzīgs kapitālais remonts, taču pensionāriem jau daudz naudas vajag zālēm, remontam grūti atlicināt. Un kur lai vēl ņem naudu, lai samaksātu milzīgo NĪN? Par man zināmo ēku jāsamaksā nekustamā īpašuma nodoklis ap 2000 eiro. Ēkā ir elektrība, bet uz ielas nav apgaismojuma, tāpat nav ūdensvada, kanalizācijas, apkārt grants ieliņas. Tas «uzskrūvētais» NĪN, šķiet, ir ļoti pārdomāta rīcība, lai iznīcinātu iedzīvotājus."

Jānis no Garkalnes: "Mēs brīnāmies, kāpēc Latvijā nekas nenotiek uz labo pusi, taču tas nav pārsteidzoši, ja paraugāmies, cik liela ministru plejāde ir nomainījusies. Reti kurš saglabā savu amatu ilgu laiku. Ministri mainās kā zeķes. Uzskatu, ja cilvēks strādā labi - viņam darbs ir jāturpina, tāpēc neizprotamas man šķiet runas, ka novados priekšsēdētājiem atļaus strādāt vien divus sasaukumus. Tik neilgā laikā posmā nevar iestrādāties."