Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien Cēsīs debesīs tiks palaista Latvijas kosmiskās raķetes "priekštece"; SKATIES TIEŠRAIDI

© f64

Šodien plkst.11 lidlaukā "Cēsis" tiks palaista izmēģinājuma raķete, ar kuras palīdzību tiks pārbaudīti topošās kosmosa raķetes telemetrijas datu raidītāji, augstuma mērīšanas sistēma, izpletņa atšaušanas sistēmas un arī video tiešraides raidītājs.

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji, 2018.gadā paredzēts kosmosā palaist pirmo Latvijā radīto raķeti, kurai pa spēkam būs sasniegt 100 kilometru augstumu. Darbs pie raķetes norisinās projektā "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā". Projekts ir Zinātkāres centra "ZINOO" iniciatīva, un tas tika sākts 2016.gadā, bet pirmais raķetes prototips tika izmēģināts pērnā gada nogalē.

Projekta nākamajā etapā, ko paredzēts īstenot 20.aprīlī, tiks palaista otra izmēģinājuma raķete, ar kuras palīdzību tiks pārbaudīti topošās kosmosa raķetes telemetrijas datu raidītāji, augstuma mērīšanas sistēma, izpletņa atšaušanas sistēmas un arī video tiešraides raidītājs.

Pasākuma sākumā paredzēta preses konference, kurai sekos pirmais starts. Tad klātesošos video uzrunā sveiks Rīgā dzimušais NASA godalgotais Krievijas kosmonauts Anatolijs Solovjovs, pēc kā notiks 2.starts.

Raķetes startu plkst. 11,00 varēsi vērot portālā nra.lv