Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Nauda caurā mucā

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Haralds Kalns: «Ministre Čakša nepārtraukti brēc pēc finansējuma. Ministrijā ir daudz departamentu, nodaļu, inspekciju, komisiju un cita veida kantoru. Ierosinu pirmām kārtām veikt šo struktūrvienību funkcionālo un finansiālo auditu. Nauda, iespējams, tiek šķērdēta uz nebēdu, bet valsts ber naudu caurā mucā.»

Jānis no Garkalnes: «Mēs brīnāmies, kāpēc Latvijā nekas nenotiek uz labo pusi, taču tas nav pārsteidzoši, ja paraugāmies, cik liela ministru plejāde ir nomainījusies. Reti kurš saglabā savu amatu ilgu laiku. Ministri mainās kā zeķes. Uzskatu, ja cilvēks strādā labi - viņam darbs ir jāturpina, tāpēc neizprotamas man šķiet runas, ka novados priekšsēdētājiem grib atļaut strādāt vien divus sasaukumus. Tik neilgā laikā posmā nevar iestrādāties.»

Ar dažādām aizdomām dalījās Grigora kungs, vispirms atsaucoties uz Rundāles pils direktoru Imantu Lancmani, ka Rīgas pils degšana bijusi aizdomīga. Vai tika noskaidrots, kas īsti sadega no pilī glabātajiem muzeju krājumiem? Un vai tiešām sadega, nevis jau iepriekš pazuda? Bet kurš pirms kāda laika atskrūvēja skrūves pils lustrai? Droši vien gribēja, lai tā kādam uzkrīt uz galvas. Tad kādas personas ložņā pa pils bēniņiem? Vai ir padomāts par Valsts prezidenta rezidences drošību?