Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

ATSAKA IECEĻOŠANAS VĪZAS: Darba vīzu atteikuma dēļ nācies atcelt Latvijas Nacionālā teātra ieplānoto viesizrādi ASV latviešu dziesmu svētkos, kas šovasar notiks Baltimorā, Mērilendas štatā, liecina svētku mājaslapā publicētā informācija.Organizatori uz jūlija sākumā gaidāmajiem ASV latviešu dziesmu svētkiem bija uzaicinājuši arī Latvijas Nacionālā teātra aktierus, lai tie Baltimorā nospēlētu izrādi "Ceļā uz mājām".

"NORD STREAM2": Ventspils osta un divi tajā strādājošie termināļi "Noord Natie Ventspils Terminals" un "Eurohome Latvija" saņēmuši piedāvājumu iesaistīties "Nord Stream 2" gāzes vadu vidējā posma būvniecībā, nodrošinot cauruļu uzglabāšanu un piegādi caur Ventspils ostu, šodien preses konferencē informēja Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

ASV VĒLĒŠANU IETEKMĒŠANA: Krievijas valdības domnīca, kuru kontrolē prezidents Vladimirs Putins, izstrādājusi plānu, lai ietekmētu ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās par labu Donaldam Trampam, kā arī grautu vēlētāju ticību ASV vēlēšanu sistēmai, ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja trīs pašreizējās un četras bijušās ASV amatpersonas.

VIŅĶELI NESODA: Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nesaskata ētikas pārkāpumus politiķes Ilzes Viņķeles (V) izteikumos un rīcībā televīzijas kanāla "TV24" raidījumā "Preses klubs". Neviens no komisijas deputātiem, izvērtējot šo gadījumu un uzklausot deputātes skaidrojumu, neuzskatīja, ka Viņķele būtu pārkāpusi ētikas kodeksu.

MEŽAPARKA ESTRĀDES PĀRBŪVE: Mežaparka Lielās estrādes pārbūve tiks pabeigta noteiktajā termiņā, proti, 2018.gada 18.jūnijā, ceturtdien pēc līguma parakstīšanas par estrādes pārbūves 1.kārtu solīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR). Ceturtdien Rīgas dome un pilnsabiedrība "LNK, RERE" parakstīja līgumu par estrādes pārbūvi.