Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© SCANPIX

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NODOKĻU REFORMA: FM nosūtījusi saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem "Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam" projektu. Atzinumi tiks gaidīti līdz 24.aprīlim, lai jau 28.aprīlī to varētu izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

SLIKTAIS CEĻU STĀVOKLIS: Sliktais ceļu stāvoklis ik gadu Latvijas autovadītājiem rada zaudējumus kopumā vairāk nekā miljarda eiro apmērā, piektdien ikgadējā ceļinieku konferencē sacīja AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.Viņš norādīja, ka šie zaudējumi rodas laika zuduma, lielāka degvielas patēriņa un amortizācijas dēļ.

APŠAUDE PARĪZĒ: Pēc apšaudes Parīzes Elizejas laukos meklēšanā izsludinātais aizdomās turamais pats pieteicies policijā Beļģijā, piektdien paziņojusi Francijas Iekšlietu ministrija.Francijas varasiestāžu meklētais vīrietis ieradies policijas iecirknī Antverpenē. Ministrijas preses pārstāvis radiostacijai "Europe 1" norādīja, ka vēl ir pāragri sacīt, vai aizdomās turamais tiešām ir saistīts ar ceturtdien notikušo apšaudi, kurā tika nogalināts viens policists un vēl trīs cilvēki ievainoti.

PAŠVALDĪBU VĒLĒŠANAS: Portāls lsm.lv ziņo ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Rīgas domes vēlēšanās pēc mēra amata kandidāta Armanda Krauzes otro numuru sarakstā atvēlējusi bijušajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis informējis, ka Bērziņš devis savu piekrišanu kandidēšanai un plānots, ka partija savu sarakstu iesniegs piektdien.

FUTBOLISTU AUTOBUSA SPRIDZINĀŠANA: Vācijas policija aizturējusi aizdomās turamo saistībā ar pagājušajā otrdienā notikušo uzbrukumu Dortmundes futbola komandas "Borussia" autobusam, vēsta vietējie mediji. Vācijas prokurori paziņojuši, ka aizdomās par sprādzienu sarīkošanu aizturēts 28 gadus vecs Krievijas un Vācijas pilsonis Sergejs V, kurš uzbrukumu sarīkojis finansiālu apsvērumu vadīts un nav saistīts ar ekstrēmistiem.