Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras ministrija: Jāpaaugstina iedzīvotāju kritiskās domāšanas līmenis

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Šorīt raidījumā "900 sekundes" Kultūras ministrijas mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis apgalvoja, ka ir jāpaaugstina iedzīvotāju kritiskās domāšanas līmenis.

R. Putnis norāda, ka Latvijas sabiedrība ir pierādījusi spēju atklāt dažāda veida fenomenus saistībā ar žurnālistikas ''slēptajiem akmeņiem''. Šajā jomā īpaši aktīvi ir bijuši paši žurnālisti, kuri centušies atklāt ziņu patiesos avotus, propagandas materiālus un par tiem paziņoja sabiedrībai.

KM mediju politikas nodaļas vadītājs arī vēsta, ka turpmākos četrus gadus mediju pratība būs viena no Kultūras ministrijas prioritātēm. Savukārt, taujāts par to, vai mediju pratībai lielāku uzmanību pievērš tikai aktīvā sabiedrības daļa un, kāda ir situācija pārējā sabiedrībā, R. Putnis komentē, ka aktīvā sabiedrības daļa vienmēr iet pa priekšu pārējiem un iezīmē ceļu, kas parāda, kā risināt problēmas. Turklāt aktīvā sabiedrības daļa ar savu darbību rāda piemēru arī pārējiem.

KM plāns ir stiprināt kritiskās domāšanas līmeni un celt mediju pratības līmeni, šīs lietas iekļaujot vispārējās izglītības saturā. ''Svarīgi ir apzināties, ka mūsdienu pasaule ir sarežģīta un arī mediju pasaule šajos apstākļos ir sarežģīta,'' atzīst R. Putnis. Viņš arī pauž, ka Latvijā vajadzētu celt kopējo žurnālistikas līmeni.