Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Dažās pašvaldībās nesteidzas iesniegt vēlēšanu kandidātu sarakstus

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Vairākās pašvaldībās joprojām nav iesniegts neviens vai arī pieteikts tikai viens kandidātu saraksts pašvaldību vēlēšanām, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Šorīt CVK pieejamā informācija liecināja, ka Vidzemē pa vienam sarakstam ir Mazsalacas, Rūjienas, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Lubānas, Naukšēnu, kā arī Pārgaujas novadā. Savukārt Varakļānu novadā vēl neesot iesniegti saraksti. Zemgalē pa vienam sarakstam ir Jaunpils, Rundāles, kā arī Tērvetes novadā, bet Latgalē - Līvānu novadā.

Iepriekš neviena saraksta nav bijis Durbes un Vaiņodes novadā. Tomēr vietējā vēlēšanu komisijā informēja, ka Vaiņodē ir viens saraksts iesniegts - vēlētāju apvienība "Vaiņodes novada attīstībai" ar pašreizējo mēru Visvaldi Jansonu priekšgalā. Arī Durbē ir pieteikti divi kandidātu saraksti. Pa vienam sarakstam Kurzemē ir arī Aizputē un Pāvilostā.

Sarakstu iesniegšana šodien vēl turpinās. Ja kādā pašvaldībā vēlēšanām nebūs reģistrēts neviens kandidātu saraksts vai reģistrēts būs tikai viens saraksts, vietējai vēlēšanu komisijai par to būs jāziņo CVK, kura par desmit dienām pagarinās kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu.

Ja arī pēc termiņa pagarināšanas kandidātu skaits būs mazāks par ievēlējamo domes deputātu skaitu, CVK divu nedēļu laikā izsludinās attiecīgās domes atkārtotas vēlēšanas. Attiecīgās vēlēšanas būs jāorganizē jau pēc 3.jūnija CVK noteiktajā datumā.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā norisināsies 3.jūnijā, un tajās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domes, kopskaitā 1614 deputāti, no tiem 40 pašvaldībās - deviņi deputāti, četrās pašvaldībās - 13 deputāti, 58 pašvaldībās - 15 deputāti, 16 pašvaldībās - 17 deputāti, un Rīgas domē - 60 deputāti.