Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Liepājnieki satraukti: Vai vieglatlētikas manēža top uz kapavietām?

© irliepaja.lv

Kā vēsta portāls "liepājniekiem.lv", tad kāds liepājnieks paudis bažas un jautājis, vai jaunā vieglatlētikas manēža top uz kapavietām.

“Bērnībā dzīvojām netālu no vietas, kur blakus 5.vidusskolai patlaban top jaunā Vieglatlētikas manēža - Brīvības un Dzelzceļnieku ielas stūrī,” stāsta vīrietis: “Biju vēl mazs puika, taču atceros, ka vecaistēvs stāstīja, ka vietā, kur nu top manēža, veikti apbedījumi.”

To, ka šajā rajonā savulaik veikti apbedījumi, portālam stāstīja arī kāds vīrietis, kurš šobrīd dzīvo Brīvības ielā. Viņš zināja teikt, ka bijušajā Vakarskolas ēkā Dzelzceļnieku ielā 1 savulaik bijis ierīkots hospitālis. Mirušos tālu nav veduši, apbedījuši turpat blakus. Taču pēc Brīvības ielas iedzīvotāja teiktā apbedījumi neatrodas gluži zem manēžas būvlaukuma: “Ja tā būtu, tad, pamatus rokot, kauli būtu uzieti.”

Vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš portālam "liepājniekiem.lv" apstiprina, ka šajā rajonā savulaik apbedīti cilvēki: “Protams, es simtprocentīgi nevaru apgalvot, ka apbedījumi palika zem būves,” uzsver vēsturnieks: “Bet izrakti un pārapbedīti šie karavīri iepriekš nav. Organizācijas, kas organizēja pārapbedīšanas darbus Kurzemē, pārstāvji gan bija ieradušies, jo viņiem bija konkrētākas ziņas, ka apbedījumi ir teritorijas ziemeļu stūrī, kur tagad uzliets betons. Apsolīja atsūtīt ekskavatoriņu, lai veiktu kontrolrakumus.” Bet tas netika izdarīts.

G.Silakaktiņš norāda, ka topošās manēžas būvlaukums nav vienīgā vieta, kur savulaik veikti apbedījumi: “Veci dokumenti liecina, ka Zemgales ielā, uzņēmuma “Cemex” teritorijā, ir kara jūrnieku apbedījumi.”

AVOTS: Portāls "liepājniekiem.lv"