Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šogad Latvijā reģistrēti vairāk nekā 1500 kūlas ugunsgrēki

© f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.aprīļa plkst. 6.30 līdz 27.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 44 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 1502 kūlas ugunsgrēki. Vakar dzēsti seši kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 6,3 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Iecavas novadā un Dunduru ielā Daugavpilī, kur abos gadījumos pērnā zāle dega 3 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, siens, elektrības instalācija, veļas mazgājamā mašīna, starpstāvu pārsegums, dārza māja, šķūnis, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novada Līksnas pagastā no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā, Ganību dambī Rīgā atbrīvoja pagrabā iestrēgušu kaķis, bet Daugavpils novada Kalkūnes pagastā sociālās aprūpes centra teritorijā tika notverta tur ieskrējusi lapsa, kura tālāk palaista brīvībā.