Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

BŪTISKS policijas atgādinājums visiem ceļu satiksmes dalībniekiem

© Valsts policija

Motosezona oficiāli sākusies! Valsts policija atgādina – pārgalvībai uz ceļa ir augsta cena

Šodien, 29.aprīlī, Latvijā oficiāli tiks atklāta motosezona, kas nozīmē, ka ceļu satiksmē arvien biežāk būs sastopami gan motocikli, gan motorolleri. Valsts policija atgādina, ka līdz ar to ceļu satiksmes dalībniekiem pievienojas arī ātrākie un ne tik viegli pamanāmie spēkrati, kuriem jāpievērš pastiprināta uzmanība. Savukārt motociklu vadītājiem policija iesaka pirms došanās ceļā rūpīgi pārbaudīt sava spēkrata tehnisko stāvokli un nebūt pārgalvīgiem

Ņemot vērā, ka ziemas sezona pavadīta neizmantojot motociklu, vadītājiem ir jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, lai droši pārvietotos un iekļautos satiksmes plūsmā, tādējādi izvairoties no avārijas situācijām. Tāpat jāņem vērā, ka motocikla vadīšanas prasmes ziemas laikā var nedaudz “ierūsēt”, tāpēc Valsts policija uzsver - brauciet droši un nepārvērtējiet savas spējas spēkrata vadīšanā.

"Jāteic, ka galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātruma pārsniegšana un riskanta manevrēšana. Šogad no 1.janvāra līdz 28.aprīlim motociklu vadītājiem sastādīti jau 112 administratīvo pārkāpumu protokoli par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, tostarp arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Pērn šajā pašā laikā posmā noformēts 121 administratīvā pārkāpuma protokols. Policija aicina motobraucējus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes prasību neievērošana apdraud gan pašu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Izmantojot satiksmē motociklus, aicinām pievērst uzmanību ceļu stāvoklim, jo daudzviet uz ceļa braucamās daļas ir smilšu sanesumi un šķembas, kas var izraisīt negadījumus. Tāpat jāpievērš uzmanība, vai uz ceļa nav dažādi priekšmeti, kas var traucēt motocikla vadāmībai. Lai arī ir iestājies pavasaris un dienas biežāk ir saulainas, ceļa segums var būt mitrs, kas palielina bremzēšanas ceļa garumu, un, neizvēloties piemērotu braukšanas ātrumu, apstāties laikus var neizdoties.

Tāpat motociklu vadītājus aicinām arī parūpēties par savu drošību, izmantojot motociklu vadīšanai speciāli paredzētu ekipējumu - apģērbu un aizsargķiveri, pārliecinoties, ka tā iepriekšējās sezonās nav cietusi," norāda Valsts policija

Satiksmes dalībniekiem jāatceras, ka motocikli ir jaudīgāki un spēj palielināt ātrumu daudzkārt ātrāk nekā automašīnas un ceļa distanci veikt īsākā laika posmā, līdz ar to tie ir grūtāk pamanāmi citiem satiksmes dalībniekiem. Tādēļ Valsts policija atgādina, ka ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam jāpārliecinās par motociklistu ātrumu un attālumu.