Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien nekļūs siltāks par +10 grādiem

© f64

Svētdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule, gaišākā diena gaidāma valsts rietumos, bet vairāk mākoņu saglabāsies austrumos.

Vakarā jau valsts lielākajā daļā iestāsies skaidrs laiks. Galvenokārt dienas pirmajā pusē vietām vēl būs nelieli un īslaicīgi nokrišņi.

Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, valsts ziemeļos gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra aizvien būs zema - no +5 līdz nepilniem +10 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, brīžiem spīdēs saule, gaiss iesils līdz +8 grādiem. Mērens rietumu vējš pakāpeniski pāries ziemeļu vējā.

Ciklons, kas atnesa bagātīgu lietu sestdien, atkāpjas arvien tālāk uz ziemeļiem, tā vietā pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens kāpj, svētdienas rītā tas ir 762-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Svētdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņainas debesis, vietām nedaudz īslaicīgi līst vai snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņu daudzums kopš piektdienas valsts lielākajā daļā sasniedzis 8-16 milimetru, tostarp 11 milimetru Rīgā.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +1..+5 grādi, relatīvais mitrums 70-100 procentu. Pūš lēns līdz mērens vējš no rietumu puses.

Rīgā gaisa temperatūra +3 grādi, pūš rietumu vējš 4-7 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija no +3 grādiem daļā Kurzemes līdz +13 grādiem Zilupes apkaimē.

29.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29 grādi Grieķijā un +31 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -19 grādu Norvēģijas ziemeļos.