Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© SCANPIX

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NODOKĻU REFORMAS PAMATNOSTĀDNES: Partija "Vienotība" atbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes, ja tajās tiks nodrošināti līdzekļi veselībai, izglītībai un iekšējai drošībai, pirmdien pēc politiskā spēka valdes sēdes žurnālistiem sacīja tā līderis Andris Piebalgs. "Vienotība" rosina papildināt pamatnostādnes ar četriem punktiem, tajā skaitā noteikt vajadzīgā finansējuma nodrošināšanu veselības aizsardzībai, kā arī līdzekļu atvēlēšanu nepieciešamo reformu turpināšanai izglītības un valsts iekšējās drošības jomā.

MAKRONA UZVARA: Jaunievēlētais Francijas prezidents Emanuels Makrons amatā oficiāli stāsies svētdien, pirmdien paziņojis līdzšinējais Elizejas pils saimnieks Fransuā Olands. Makrons un Olands pirmo reizi pēc vēlēšanām tikās pirmdien, apmeklējot Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumu.

SEVASTOVA UZVAR PASAULES 3.RAKETI: Anastasija Sevastova (WTA 22.) pirmdien Madridē atkārtoja karjeras lielāko uzvaru, otro reizi pieveicot ranga 3. vietā esošu spēlētāju. Viņai tas izdevās "Premier" Mandatory" sērijas turnīra 2. kārtā, ar 6:3, 6:3 pārliecinoši apspēlējot čehieti Karolīnu Pliškovu.

SATVERSMES TIESAS PRIEKŠSĒDĒTĀJA: Pirmdien par Satversmes tiesas priekšsēdētāju tika ievēlēta Ineta Ziemele.Par Ziemeles kandidatūru balsoja četri tiesneši, bet pret bija trīs.Kandidatūrai tiesas priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts arī Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

LATVIJAS SABIEDRĪBA KĻŪST AGRESĪVĀKA: Latvijas sabiedrība kļūst agresīvāka, un interese par ieročiem aug, taču būtiskā ieroču skaita pieaugumā tas pagaidām neatspoguļojas. Vienīgi medniekiem šaujamo kļuvis vairāk, tas uz pieejamās medību daudzveidības rēķina.