Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

SVARĪGI: Mediķu ieteikumi visiem maratona dalībniekiem

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Sveiki, mani draugi mūziķi! Kurš grib savā klipā sadedzināt klavieres? Pirms svētdien, 14.maijā, gaidāmā Lattelecom Rīgas maratona, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMP) mediķi aicina tās dalībniekus nopietni izvērtēt savas spējas, spēkus un veselību iecerētās distances veikšanai.

Vēl pirms maratona, ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana, trauma un organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies, konsultējies ar ārstu par dalību tajā.

Savukārt maratona laikā NMP dienesta mediķi aicina - skriešanas laikā sajūtot diskomfortu, nekavējoties pārtrauc skriešanu un vērsies pie mediķiem pēc palīdzības! Ja trases malā esoši veselības uzraugi iesaka pārtraukt skriešanu, klausi ieteikumam un dodies malā.

Visas trases garumā vairākās vietās dežūrēs mediķi. Kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas NMP dienesta brigādes, tajā skaitā reanimācijas brigādes. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī NMP dienesta mediķu teltī, kas atradīsies starta/finišā zonā un pirmās palīdzības posteņos trases garumā, kas atradīsies blakus ūdens ņemšanas vietām.

Papildus tam maratona organizatori parūpējušies par skrējēju veselības uzraudzību un trasē līdzi skrējējiem ar velosipēdiem dosies topošie ārsti, kuri vēros skrējējus, lai savlaicīgi pamanītu tos, kam, iespējams, nepieciešama atpūta un atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

NMP dienesta mediķi mudina ikvienu skrējēju skriešanas laikā ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā, lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem, ja sajūti jebkādu diskomfortu, tajā skaitā nespēku, vājumu, galvas reibšanu, redzes miglošanos, līdzsvara traucējumus, galvassāpes, spiedošu sajūtu krūtīs, elpas trūkumu u.c.