Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Liepiņš kritizē "Eirovīziju"; Šomase metas aizstāvēt mūziķus

© scanpix

Pagājušas jau pāris dienas kopš Latvijas uzstāšanās "Eirovīzijas" pusfinālā, tomēr joprojām Latvijas slavenības un šovbiznesa pārstāvji nebeidz diskutēt par "Triana park" sniegumu. Šoreiz savu viedokli plašākai publikai atklājis Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš un dziedātāja Liene Šomase.

Zigmars Liepiņš sociālajā tīklā facebook raksta: "Dažāda līmeņa profesionāļi, amatieri un t.s. dīvāna kritiķi šodien spriedelē par Eirovīziju - kāpēc atkal fiasko? Vieni saka, ka noteikti vajadzīga spēcīga un laba balss, kādas esot dienvidniekiem. Citi, ka basus fonogrammā vajadzēja skaļāk. Kāds maita esot nogriezis lai ieriebtu. Citi vēl, ka starptautiska līmeņa sazvērestība notiek. Un tā tālāk un tā joprojām.Bet kādā lapā bija publicēts skatītāju balsojums. Un visvairāk zvanu ir bijuši par beļģu dziedātāju, kura vienas oktāvas diapazonā zemi dūca totāli (manuprāt) garlaicīgu, vienveidīgu meldiņu. Varu droši apgalvot - viņai NAV BALSS VISPĀR.Par šovu un kostīmu pat nerunāsim."

"Savukārt portugālis, kurš arī ar īpašu balsi neizcēlās, toties precīzi nospēlēja teātra lomu bija kāds trešai vai ceturtais. Tātad ne balss, ne basi, ne sazvērestības neko neizšķir. Visu izsķir oriģinalitāte, citādīgums. Un to var saredzēt tikai talantīgi producenti. Un kamēr Latvijā nebūs producenti, kas spēs iedvesmot, virzīt, radīt, kuriem būs ,piedodiet, "poņa, čujs un ņuhs" un varēs arī investēt, tikmēr nelolojiet cerības," savā viedoklī norādījis Z.Liepiņš.

Z.Liepiņa viedoklim piekritis arī komponists Jānis Lūsēns, kurš komentārā pie ieraksta norādījis: "Jā,simtprocentiga taisniba par producentiem, kuriem ir jabūt arī super radošiem,jaorientējas sferā ne tikai no pārdošanas viedokļa ēnā atstājot pašas mākslas vērtējumu..un neder "visi dara tā"..ir daudz jāklausās mūzika ,dažāda..un jamēģina saprast, kāpēc viens ko dara, un kāpēc citi klausās?Pievērš uzmanību...šinī darbā arī jābūt dieviskam aicinājumam tāpat kā komponistiem,izpildītājiem.."

Savukārt Liene Šomase mikroblogošanas vietnē twitter raksta, ka ciena Latvijas leģendas, tomēr esot liela māksla izteikt savu muzikālo viedokli, tomēr pašiem nepiedalīties.

Mūziķe arī pēc "Triana park" uzstāšanās norādījusi, ka ir lepna par priekšnesumu. Iespējams, pārlasot publicētos komentārus par Latvijas pārstāvju uzstāšanos, L.Šomase kritizētājiem veltījusi šādu tekstu: "Latvijā ir pietiekami daudz izcilu komponistu,producentu,dziedātāju.Kādēļ neapvienojas,lai radītu spēcīgu dziesmu Eiropai?"