Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šodien gaiss iesils līdz +21 grādam

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Šodien laika apstākļi mūs lutinās ar vasaras sākumam atbilstošu gaisa temperatūru. Termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz pat +21 grādam, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tiek vēstīts, ka šodien vietām veidosies gubu mākoņi, kas varētu atnest lietu.

Naktī uz svētdienu minimālā gaisa temperatūra Latvijā bija no -1 līdz +7 grādiem, daļā Rīgas +8 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

-1 grāds reģistrēts Mērsraga, Ainažu un Madonas novērojumu stacijā. No aizvadītajām 14 maija naktīm tikai vienā - naktī uz 7.maiju - gaisa temperatūra divu metru augstumā visā valstī saglabājās virs nulles. Tomēr nakts uz 14.maiju bija siltākā nakts šajā nedēļā.

Svētdienas rītā Latvijā plāni mākoņi daļēji sedz debesis, laiks ir sauss un pārsvarā saulains. Saglabājas neparasti zems gaisa mitrums - pat saullēktā vietām zem 50%. Galvenokārt pūš viegls austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā saulains rīts un neliels dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra paaugstinās pēc naktī sasniegtajiem +3 grādiem starptautiskajā lidostā un +8 grādiem pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11 grādiem Kolkā līdz +19 grādiem Liepājā un Rucavā.

13.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +40 grādu Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -9 grādi Skandināvijas ziemeļos un -15 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.