Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Piedzīvota siltākā nakts šogad; dienā gaidāms negaiss

© Jānis Vecbrālis/ f64 photo agency

Naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā nenoslīdēja zemāk par +10..+13 grādiem, un tik silta nakts piedzīvota pirmo reizi šajā gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vēsāk bija Kurzemē, kur teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz +6..+9 grādiem, Mērsraga novērojumu stacijā reģistrēti +4 grādi.

Pirmdienas rīts Latvijā mākoņains, brīžiem debesis skaidrojas. Vietām nedaudz īslaicīgi līst. Pūš lēns vējš, galvenokārt no dienvidiem.

Rīgā mākoņi klāj debess lielāko daļu, pūš lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā +9 grādi starptautiskajā lidostā un +13 grādu pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +18..+22 grādi, Kurzemes piekrastē vietām +14..+17 grādu.

Jānis Vecbrālis/ f64 photo agency

14.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34 grādi Grieķijā un +37 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -10 grādu Skandināvijas ziemeļos un -15 grādu Krievijas ziemeļos.

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Pērkona negaiss visvairāk iespējams pēcpusdienā un vakarā valsts dienvidaustrumu daļā.

Starp mākoņiem izspraucoties saulei, gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem, piekrastē vietām tikai līdz +12 grādiem.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, negaisa laikā dažviet brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss. Gaisa temperatūra būs tuvu +20 grādiem, bet vakarā līdz ar ziemeļu vēju gaiss atdzisīs līdz +11 grādiem.

Atmosfēras spiediens tikpat kā nav mainījies un visā valstī ir 765-768 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī. No ziemeļiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte.