Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pieaugs mākoņu sega, vietām līs

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Trešdien Latvijā, sākot no valsts rietumiem, mākoņu sega kļūs biezāka. Pēcpusdienā Kurzemē gaidāms lietus, vakarā nedaudz līs arī vietām valsts centrālajā daļā.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu vējam, gaiss sasils līdz +14..+18 grādiem, par kādu grādu mazāk būs Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes krastā.

Rīgā saule kļūs blāvāka, debesis pamazām apmāksies, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs nestiprs dienvidu vējš, gaisa temperatūra sasniegs +18 grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklons un siltā atmosfēras fronte, kas tuvojas no rietumiem. Gaidāma lēna gaisa spiediena pazemināšanās, no rīta spiediens ir 772-774 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Naktī uz trešdienu daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī vietumis Zemgalē un Kurzemes ziemeļaustrumu daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -1..-2 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Mērsraga novērojumu stacijā, kur plkst.5 bija -2,5 grādi. Siltākā nakts aizvadīta Liepājas pusē un daļā Rīgas, kur nekļuva vēsāks par +5 grādiem.

Trešdienas rītā debesis klāj plāni mākoņi, no rietumiem mākoņu sega pamazām kļūst biezāka, valsts austrumos saglabājas skaidrs laiks. Vietām izklīst migla. Galvenokārt pūš viegls dienvidaustrumu vējš.

Rīgā saulains laiks, pūš dienvidaustrumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra saullēktā no +3 līdz +6 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +8..+9 grādiem vietām Rīgas jūras līča piekrastē līdz +17 grādiem Kurzemes dienvidrietumos.

16.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32..+34 grādi Portugālē, Spānijā, Francijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -4 grādi Somijā un -13 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.