Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Par "Diviem Raiņiem", ienākumu "afērām" un medmāsām

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Imants Auziņš no Gulbenes ir sašutis par skulpturālā objekta Divi Raiņi izveidi pie Gaismas pils. «Mums nevajag trīs Raiņus, mums pietiek ar vienu Raiņa pieminekli! Es domāju, ka aiz tā visa stāv kaut kādas blēdības, ka notiek kaut kāda shēmošana, atkal kāds grib saraust naudu, jo šajā projektā darbojas dikti šaubīgi cilvēki. Ja jau vajag kādam uzcelt pieminekli, tad es uzskatu, ka to ir pelnījuši Gunārs Astra un Latvijas nacionālie partizāni.»

Ilggadējs Neatkarīgās lasītājs, pensionārs Vilnis no Rīgas: «Man jūsu avīze labāk patīk par Dienu, sevišķi - Elitas Veidemanes raksti. Nu, viņa tiešām ir īstenas savas zemes patriote! Objektīvi ir arī Jura Paidera un Viktora Avotiņa analītiskie raksti, savā lauciņā labi darbojas arī Arno Jundze un Aisma Orupe. Pretenziju nekādu man nav, tikai vienu nesaprotu: kāpēc sporta komentētāji nepriecājas par mūsu hokeja komandas sniegumu?»

F64

Cītīgs Neatkarīgās lasītājs Jānis no Rīgas ir neizpratnē par mūsu «lielo kungu» ienākumu deklarācijām. «Viņš algās gada laikā nopelna 120 tūkstošus, kredīts viņam ir 80 tūkstoši, aizdevis viņš ir 60 tūkstošus, un viņš vēl uzrāda kaut kādus astoņus tūkstošus uzkrājumu skaidrā naudā. Nu kur te kāda loģika?! Ņem kredītu un vēl pats aizdod pusi no kredīta?! Tā ir tīrākā fikcija, lai slēptu oficiālos ienākumus. Šis ir jautājums, ar ko būtu jānodarbojas Valsts ieņēmumu dienestam. Mīļie cilvēki, kas tās par afērām?! Neticu, ka mūsu kompjuterizācijas laikmetā to nevar izkontrolēt.»

Juris Bērziņš no Cēsīm jautā, kāpēc likvidē Cēsu medicīnas (māsu) skolu, bet tajā pašā laikā visi brēc, ka mums trūkst medmāsu? «Mums bija māsu skola, visu nolikvidēja, bet - kāpēc? Kurš par to ir politiski atbildīgs?»