Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Vairāk nekā puse iedzīvotāju bažījas par kaimiņu applūdināšanu

© F64

Kaimiņu nejaušu applūdināšanu par visreālāko risku uzskata 51% aptaujāto. To apliecina arī apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) pieredze – 92% visu civiltiesiskās atbildības (CTA) apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu ir saistīti ar šķidruma vai tvaika noplūdi.

Veiktās aptaujas dalībniekus visvairāk biedē iespējamība applūdināt kaimiņus - 51% to norāda kā pārliecinošāko argumentu CTA iegādei. Teju katrs trešais jeb 28% uzskata, ka negadījumi autostāvvietās, piemēram, netīšs svešas automašīnas bojājums, novietojot stāvvietā savu spēkratu vai atverot tā durvis, ir vēl viens būtisks arguments apdrošināšanas iegādei.

10% respondentu bērnu darbības rezultātā radītie zaudējumi būtu iemesls nodrošināties pret pēkšņiem un neplānotiem izdevumiem. Mājdzīvnieka uzbrukums citām personām vai īpašuma bojājums, piemēram, kaķa sabojātas īrēta dzīvokļa tapetes, liek aizdomāties 6% aptaujas dalībnieku, savukārt 5% satrauc varbūtība ar velosipēdu bojāt stāvošu automašīnu vai traumēt gājēju.

F64

TOP 5: biežākās nebūšanas, kuru rezultātā tiek nodarīti zaudējumi citām personām

  1. Ūdens noplūde - neaizgriezts ūdens krāns, plīsis ūdensvads, bojāta apkures sistēma, sabojājusies veļas vai trauku mašīna, kā rezultātā nodarīti zaudējumi kaimiņa mājoklim;
  2. Atverot durvis, nejauši bojāta blakus stāvošā automašīna;
  3. Zaudējumi, ko citām personām nodarījis bērns, piemēram, ar bumbu izsists logs, ar velosipēdu noskrāpēta sveša automašīna vai bojāta mobilā ekrānierīce;
  4. Mājdzīvnieku radītie zaudējumi;
  5. Remontdarbu laikā nodarītie zaudējumi kaimiņiem un citiem līdzcilvēkiem.