Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Par vēlēšanām un ap tām

© Latvijas Republikas Saeima

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, tas ir karstākais notikums arī Neatkarīgās lasītājiem.

Jānis Dibrančs no Garkalnes ir neapmierināts, ka nevar izveidot savu vēlēšanu listi, balsojot nevis par partiju sarakstiem, bet par personībām. «Pēc Satversmes, mums ir brīvas un aizklātas vēlēšanas, bet es drīkstu vēlēt tikai par vienu partiju un vienas partijas kandidātiem. Pēc tam partijas saiet kopā un uztaisa koalīciju, un visi ir vienā koalīcijā. Mani tas neapmierina, es gribu izvēlēties.» Viņš ironizē arī par skolēnu un sportistu iekļaušanu vēlēšanu sarakstos - sportisti esot kā trekns tārps vēlētājiem, un cilvēki arī uzķeroties.

Māris Bērziņš no Mālpils novada uzskata, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Latvijas simtgades svinību gadā (un arī citus gadus) nedrīkst doties pie Uzvaras pieminekļa, lai piedalītos Uzvaras dienas svinēšanā.

Gunta no Alūksnes aizdomājusies par Saeimas deputātu lēmumiem attiecībā uz Rīgas cirku: «Domāju par mūsu 100 gudrajām galvām. Tad jau jāšanas sports arī jāaizliedz, jo zirgi tiek dresēti. Un suņi arī. Mūsu deputāti par vienu runā, bet par citu neaizdomājas.» Viņai radies jautājums par Mārtiņa Bondara reklāmu, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām. Lasītāja saklausījusi Nila Ušakova nomelnošanu. Ja Bondaram esot pierādījumi, tad tie jāiesniedz, un vai varot būt tā, ka tiesībsargājošās iestādes neko neredz. «Paši runājam sliktu par sevi, tad arī par Latviju sliktu runā,» rezumē lasītāja.