Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ilona Kronberga atstāj VBTAI vadītājas amatu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā atlūgumu iesniegusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Ilona Kronberga, šovakar vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Kronberga amata pienākumus beigusi pildīt jau šodien. Lēmumu iesniegt atlūgumu viņa esot pieņēmusi saistībā ar pozitīvu pavērsienu privātajā dzīvē. Kāds ir šis pavērsiens, Kronberga televīzijai neatklāja.

Kaspars Krafts/ f64 photo agency

"Tas ir saistīts ar pozitīvām izmaiņām manā privātajā dzīvē, kuras es laikam publiski neizpaudīšu, bet iemesls ir ļoti pozitīvs un negaidīts, tāpēc nācās pieņemt šādu lēmumu," telefonintervijā LTV sacīja Kronberga.

Kā aģentūrai LETA norādīja labklājības ministra Jāņa Reira (V) preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna, ministrs Kronbergas atlūgumu ir saņēmis, taču plašākus komentārus varēšot sniegt vien rīt.

Kā ziņots, pieredzējušo juristi Kronbergu VBTAI priekšnieces amatā valdība apstiprināja pagājušā gada 22.novembrī, bet amata pienākumus viņa sāka pildīt 1.decembrī. Pirms tam Kronberga bija pētniece domnīcā "Providus".