Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

NEATKARĪGĀS LASĪTĀJI: Kāpēc nodokļu maksātāju nauda jātērē dzērājiem?

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Saņemtie "Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Jānis Ozoliņš:

- Skumji, ka priekšvēlēšanu laiks ir pārvērsts par balagānu, cirka izrādi, vienkārši tukšu runāšanu runāšanas pēc. Piemērs - Rēdera raidījums, kur viesojās Ģirts Valdis Kristovskis un Aivars Lembergs. Tiesa gan, konsekventāk uzvedās un bija zinošāks Lembergs, bet Kristovskim ieteiktu vismaz izlasīt pēdējā pusgada Ventas Balss numurus, lai vismaz orientētos aktualitātēs Ventspilī. Žēl, ka raidījuma skatītāji nevar uzdot savus jautājumus.

Edvīns Šteinbergs:

- Izlasot Neatkarīgās rakstu Ar sentēvu metodēm atjauno 18. gadsimtā celtu māju, mani nošokēja summa, par kādu darbus veiks. Šim nolūkam tiks tērēts pusmiljons! Par šādu summu var uzcelt divas lepnas mājas. Cik naudas tiks iztērēts materiālos, bet cik aizplūdīs pa kreisi? To neviens nevar pateikt. Arī raksts par atskurbtuvēm izraisīja pārdomas. Nesaprotu, kāpēc dzērājiem būtu jātērē nodokļu maksātāju nauda? Man ir ieteikums - par katru savākto dzērāju, kas jāved uz atskurbtuvi, piestāda nodokli alkohola tirdzniecības vietām konkrētajā pašvaldībā un policijai, jo tā nav spējusi iznīdēt točkas.

Kazimirs no Liepājas:

- Rēdera raidījums izvērtās par īstu divkauju - pietrūka vien boksa ringa, kur Kristovskim un Lembergam izvicināt dūres. Mani nepatīkami pārsteidza Kristovska uzvedība - viņš vārdiski aplēja Lembergu ar dažādiem pārmetumiem, lai gan pierādīt savus apgalvojumus ar faktiem īsti nevarēja. Lembergs sevi ir apliecinājis kā īstu pilsētas saimnieku, un domāju, ka viņš šo amatu arī saglabās.

Bijusī medicīnas māsa:

- Redzams, ka Rīga mēra amats ir ļoti iekārojama vieta - daudzi grib šo vietu. Es domāju, ka labs pilsētas mērs varētu būt Ķirsis vai Bondars, bet, piemēram, Broka ir par maigu. Rīgas vadītājam jābūt ar lielākiem apgriezieniem. Taču, ja persona kļūst par pilsētas galvu, tad, manuprāt, lai kvalitatīvi pildītu darbu, citus amatus tā vairs nevar ieņemt. Nu nevar vienlaikus strādāt domē, kā arī vēl ātro kredītu firmā vai Rīgas brīvostā.