Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DZĪVOJAM LABĀK? Iedzīvotāji arvien pozitīvāk vērtē ģimenes materiālo situāciju

© F64

Jaunākie "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka šajā mēnesī iedzīvotāju noskaņojums ir jūtami uzlabojies pilnīgi visās pētījuma pozīcijās. Bet vispozitīvāk iedzīvotāji izteikušies par savas ģimenes materiālo situāciju, kuras novērtējums ir augstākais kopš 2008. gada, kad tika uzsākti iedzīvotāju noskaņojuma mērījumi.

Kā liecina pētījums, pozitīvi pakāpies arī Latvijas kopējās attīstības (+8) un valdības darba novērtējums (+8), kuri pagājušajā mēnesī tika kritizēti visvairāk. Neskatoties uz optimistiskām izmaiņām, tomēr vairāk nekā puse aptaujāto (54%) tomēr domā, ka kopumā situācija Latvijā attīstās nepareizi. Līdzīga situācija vērojama arī, vērtējot valdības darbu. Par valdības darbu 75% izsakās kritiski, bet pozitīvi noskaņoto ir vien 17%.

Tikmēr ģimenes pašreizējā materiālā stāvokļa novērtējums šajā mēnesī ir pakāpies rekordaugstu. Tas uzlabojies par četriem punktiem no -11 līdz -7, kas ir optimistiskākais vērtējums kopš 2008. gada, kad tika uzsākti iedzīvotāju noskaņojuma mērījumi. Tāpat par diviem punktiem uzlabojušās arī ģimenes materiālā stāvokļa izmaiņu prognozes. Vērtējums pozitīvi pakāpies no +5 līdz +7 indeksa punktiem.

Šoreiz pētījuma mainīgās daļas ietvaros tika skaidrots iedzīvotāju viedoklis par vietējās pašvaldības darbu, jomām, kurās pašvaldība savu darbu veic visveiksmīgāk, un par to, cik liela ir cilvēku iesaiste pašvaldību lēmumu pieņemšanā. Tika arī noskaidrots, cik daudzi šogad plāno apmeklēt pašvaldību vēlēšanas, kas notiks 3. jūnijā. Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu komentāri par iegūtajiem rezultātiem tiks publiskoti 30. maijā.