Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Skaidros, vai policists patiešām ignorējis acu priekšā notiekošu kautiņu Bauskā

© Ekrānšāviņš no video

Valsts policija ir redzējusi šodien sociālajos tīklos plašu rezonansi guvušo video, kurā redzams, kā policists, iespējams, nereaģē uz dūru vicināšanu pie lielveikala Bauskā, un skaidro notikušā apstākļus.

Šorīt sociālajā tīklā "Facebook" tika ievietots video, kurā redzami trīs, acīmredzot, konfliktējoši vīrieši pie lielveikala Bauskas centrā. Viens no vīriešiem ir tērpts policijas formastērpā, bet divi - civilā. Kādā brīdī viens civilā tērptais vīrietis nokautē otru, kurš paliek guļam uz asfalta auto stāvvietā. Video redzams, ka sitējs pamet notikuma vietu un pievienojas grupiņai citu cilvēku.

Arī vīrietis policijas formastērpā nevis izšķir konfliktu, pēc sitiena aiztur sitēju vai sniedz palīdzību nokautētajam, bet gan iesēžas policijas automašīnā. Aptuveni minūti garajā video nav redzams, ka policijas auto pamestu notikuma vietu.

Video autors ir norādījis, ka tas filmēts Bauskā, taču nav precizējis, kad tas noticis, kā konflikts izvērsies pirms sitiena un kā situācija risinājusies pēc tā. Video strauji izplatījās sociālajā tīklā, un līdz sestdienas pusdienas laikam cilvēki ar to bija dalījušies jau vairāk nekā 4000 reižu, bet tas ticis noskaitīts vairāk nekā 80 000 reižu.

Valsts policija ir piefiksējusi šo video un sākusi noskaidrot notikušā apstākļus, tāpēc pagaidām vērtējumu notikušajam vēl nevar sniegt.