Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Neiepriecinoša laika prognoze jūnijam

© F64

Nākamās nedēļas vidū Latvijā sāks ieplūst auksts gaiss, palaikam gaidāmi nokrišņi un stipras vēja brāzmas, liecina jaunākās laika prognozes.

Iepriekš "Global Forecast System" prognozēja, ka jau maija beigās Latvijā varētu ienākt dzestrs gaiss, tomēr aukstums palicis Eiropas galējos ziemeļos. Prognozes par aukstuma vilni jūnija sākumā šobrīd ir vienprātīgas, tādēļ cerība, ka arī tas Latvijai ies secen, ir maza.

Jau no pirmdienas kļūs vēsāks, bet līdz ar jūnija atnākšanu iestāsies auksts laiks - pat dienas laikā gaisa temperatūra brīžiem noslīdēs zem +10 grādiem. Dažbrīd gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus, vietām arī ledus un sniega graudi, pērkona negaiss.

Sākot no trešdienas, vairākas dienas gaidāms spēcīgs rietumu un ziemeļu vējš, tā ātrums brāzmās var sasniegt 15-20 metru sekundē.

Mākoņi un vējš bieži vien pasargās no lielām salnām, tomēr dažās naktīs, norimstot vējam, gaisa temperatūra atsevišķās vietās var noslīdēt līdz 0..-2 grādiem, zāles augstumā - vēl zemāk. Iespējami aukstuma rekordi.

Sagaidāms, ka vēsākais laiks būs 1.-6.jūnijā.