Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Šodien nevajadzētu aizmirst par lietussargu

© Emīls Desjatņikovs/ f64 photo agency

Pirmdien Latvijā būs daudz mākoņu, starp tiem uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, valsts austrumos iespējams arī pērkona negaiss.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 9-14 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+23 grādi, pretvēja krastā +13..+16 grādu.

Rīgā dienas pirmajā pusē iespējams neliels īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra sasniegs +21 grādu, vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pūtīs mēreni.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas atkāpjas uz austrumiem. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 753-756 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, tuvākajā diennaktī tas paaugstināsies.

Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Agrā pirmdienas rītā Latvijas austrumu daļā īslaicīgi līst, vietām stipri, ziemeļaustrumos ir arī pērkona lietusgāzes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī pērkons ducināja vietām Kurzemes centrālajā un ziemeļu daļā, vēlāk - Vidzemē. Reģistrēti aptuveni 200 zibens spērienu.

Pirmdienas rītā mainīgs mākoņu daudzums. Pūš mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +13..+19 grādu.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš dienvidrietumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,7 grādiem Ventspilī līdz +28,4 grādiem Mērsragā.

28.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34 grādi Francijā un Vācijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4..-5 grādi Zviedrijas, Somijas un Krievijas ziemeļos.