Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kāds laiks gaidāms šodien

© Gatis Gierts/ f64 photo aency

Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem, par kādu grādu vēsāk būs piekrastē.

Nokrišņi nav gaidāmi. Valsts lielākajā daļā būs neliels mākoņu daudzums, kas palielināsies.

Pūtīs lēns vējš, piekrastē - jūras brīze.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Valdošais būs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra sasniegs +20 grādu.

Latvijas tuvumā nav ne ciklonu, ne anticiklonu. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 758-760 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Otrdienas naktī gaisa temperatūra daudzviet Latvijas rietumu pusē pazeminājās līdz +2..+4 grādiem, zemākā temperatūra reģistrēta Liepājas lidostā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pārējā valstī gaiss atdzisa līdz +5..+10 grādiem. Deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +10..+15 grādiem.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nokrišņu nav un daudzviet spīd saule. Pūš lēns vējš, galvenokārt no rietumiem un ziemeļiem.

Rīgā apmācies laiks, pūš neliels ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra +10..+11 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +14 grādiem Ventspilī līdz +23 grādiem Daugavpilī.

29.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +34 grādi Francijā, Nīderlandē un Vācijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -5..-8 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.