Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Drošības policija izvērtēs Šnores izteikumus par krieviem un utīm

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Drošības policija izvērtēs Saeimas deputāta Edvīna Šnores (VL-TB/LNNK) kādā izdevumā minētos izteikumus par krieviem un utīm.

Tiesībsargājošās iestādēs vērsās prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans. Drošības policijā norāda, ka Lindermana iesniegums ir saņemts un to izvērtēs.

Lindermans iesniegumā rakstījis, ka 19.maijā izdevumā "Nacionālās Ziņas", tika publicēts Šnores raksts, kurā, atsaucoties uz kādreizējo sabiedrisko lietu ministru Ādolfu Bērziņu, politiķis esot norādījis, - "ja vienreiz ielaidīsi krievu uti kažokā, ārā to dabūt būs grūti". "Patiešām, redzam, ka PSRS laika krievvalodīgie iebraucēji, lai arī pastāvīgi gāna un sunī Latviju, prom nebrauc," publikācijā minējis Šnore.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Lindermana ieskatā, citas tautības pielīdzināšana utīm, tarakāniem, tārpiem, baciļiem esot tipisks nacistiskās propagandas paņēmiens, kura mērķis esot sagatavot masu apziņu citu tautību nogalināšanai, jo "utis un tarakānus nav žēl saspiest, iznīcināt".

Lindermans uzskata, ka Šnores izteikumi ir vērtējami pēc Krimināllikuma panta par nacionāla, etniska un rasu naida izraisīšanu.