Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Prezidents: Ir nepamatoti runāt par krīzi valdībā

© F64

Patlaban nav pamata runāt par kādu krīzi valdībā, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka veselības aprūpes sistēmas finansējums tiek meklēts un darba grupa ir izstrādājusi dažādus priekšlikumus, līdz ar to pašlaik notiek apspriedes valdību veidojošajās koalīcijas partijās. To, kāds būs šo sarunu rezultāts, rādīs laiks, taču, pēc Vējoņa domām, nav iemesla runāt par krīzi valdībā, jo nekas par to neliecina.

"Ņemot vērā, ka valdībai ir šie smagie darbi un lēmumi - vienlaicīgi veikt reformas nodokļu sistēmā, veselības sistēmā un izglītības sistēmā, protams, ka tas valdībai ir lielu izaicinājumu laiks," teica Vējonis, piebilstot, ka ilgas diskusijas notiek tādēļ, lai šie lēmumi būtu izsvērti un pamatoti, bet tas neliecina, ka koalīcijas partijas būtu vājas.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Tajā pašā laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka ir svarīgi, lai lēmumi no kādu partiju puses netiktu speciāli "torpedēti", domājot jau par nākamā gada Saeimas vēlēšanām, kuru ietekmē kāda lēmuma pieņemšana kādam varētu šķist nepopulāra.

Viņš ir pārliecināts, ka jautājums par veselības aprūpes finansēšanu jāskata kontekstā ar nodokļu reformu un lēmums šajos jautājumos jāpieņem vienlaicīgi. "Arī veselības sistēmā strādājošajiem ir jābūt skaidrībai, kā, sākot no nākamā gada, tiks finansēta veselības aprūpe," teica Vējonis.

Jau ziņots, ka šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" Kučinskis sacīja, ka nevienam no koalīcijas partneriem nav vēlmes gāzt vadību, un nodokļu reformai, tajā skaitā veselības aprūpes finansēšanai, risinājums tiks rasts.

Viņš stāstīja, ka vakar ar koalīcijas partneriem pārrunāti nodokļu un veselības aprūpes reformas un finansēšanas avoti. Visiem koalīcijas partneriem bijis vienots viedoklis, ka risinājums ir jāpanāk.

"Mēs vienojāmies, ka nākamtrešdien, 14.jūnijā, pieliekam punktu, vairāk laika mums nav, jo gan mediķi, gan pacienti gaida risinājumu," atzīmēja premjers.