Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas vidū nokrišņi mitēsies, taču brīvdienas sola lietainas

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Nedēļas sākumā Latvijā pārsvarā gaidāms mākoņains un lietains laiks, nedēļas vidū laika apstākļi uzlabosies, bet nogalē no jauna pastiprināsies ciklonu darbība, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien un otrdien laika apstākļus Latvijā noteiks ciklons, kas no Skandināvijas virzīsies uz austrumiem, tādēļ gaidāms galvenokārt mākoņains laiks un daudzviet līs. Nokrišņu daudzums vietām pārsniegs desmit milimetru diennaktī, iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs mēreni stipri rietumu puses vēji, kas galvenokārt piekrastē brāzmās sasniegs 15 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs +9..+14 grādu, dienā gaiss iesils vien līdz +12..+19 grādiem.

Nedēļas vidū laika apstākļus Latvijā sāks noteikt augsta spiediena atzars, līdz ar to debesis biežāk skaidrosies, nokrišņi mitēsies un vējš būs lēns. Gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies līdz +6..+13 grādiem, savukārt dienas laikā saule gaisu sasildīs līdz +16..+22 grādiem.

Nedēļas nogalē virs Ziemeļeiropas atkal pastiprināsies ciklonu darbība un Latvijā gaidāmas vairākas nokrišņu zonas un brāzmaini rietumu vēji. Gaisa temperatūras vairs nesasniegs +20 grādu atzīmi.